​KENDİME NOT

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
Dolu dolu geçen 36 sene.

36. yaşımın son gününü en güzel köşemde siz okurlarım ile kutlamak istedim. Tarihin her döneminde zorluklar olduğunu okuduk ama artık ne dünya eskisi kadar temiz ne de insanlar eskisi kadar iyiler. Öncelikle, şükürler olsun ki bugüne kadar sağlıkla çok güzel yaşlar yaşadım. Ve yine şükürler olsun ki harika sevgi dolu bir annenin ikinci çocuğuyum. Herkesin annesi özeldir elbet ama benim annem gerçekten de bambaşka. Kendi çocuğuma benim bile veremediğim sevgiyi, ilgiyi annemin verdiğini gördükçe ne kadar şanslı olduğumu bir kere daha anlıyorum. Beni bu kadar mutlu bir çocuk yetiştirdiğin için teşekkür ederim güzel annem. 

Dolu dolu geçen 36 sene. Çok insan tanıdım, çok yer gezdim, çok olaya tanıklık ettim ve çok üzüntülü haberler aldım. Öyle ya da böyle harika geçen 36 sene… Çok ders çıkardığım olay, çokça da kırgınlığım oldu. Ama ben artık hepsini silip yeni yaşıma odaklanıyorum, beni incitebilecek kimseyi hayatımda barındırmamaya karar verdim. Değişen dünya düzeninde ben de artık eskisi kadar iyi olmayacağım.

Yeni yaşımdan öncelikli olarak ailemle birlikte sağlıklı, mutlu, bir arada bir hayat diliyorum. Ve ayrıca savaşların olmadığı, çocukların annelerinden ayrılmak zorunda kalmadığı, insanların sağlıklarıyla sınanmadığı bir dünya diliyorum. Son sürat dijitalleşen dünya beni birazcık korkutuyor olsa da umarım bizden sonraki nesil daha şanslı olabilir. Ee o zaman ne diyeyim ki, canım annem, canım babam iyi ki doğurmuşsunuz beni. Yeni yaşım kutlu olsun.