BRUMA'DAN İYİSİ ŞAM'DA KAYISI!

Mustafa YAŞAR 30 Eki 2016

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları
​Geçtiğimiz hafta sahasında Trabzonspor önünde sezonun ilk yenilgisini alan Galatasaray, Süper Lig'de 12 yıl sonra rakip olduğu Adanaspor karşısında sonuca gitmekte zorlandı. Ligde sadece 1 galibiyeti bulunan ve alt sıralardan kurtulma çabası veren Akdeniz temsilcisi karşısında temposu düşük bir ilk yarı oynayan sarı-kırmızılılar, 15.dakikada Eren Derdiyok ve Podolski ile yakaladığı pozisyon dışında etkili olamazken ev sahibi takımın beraberliğe razı oyun anlayışı kısır bir mücadeleye sebep oldu.

Geçtiğimiz hafta sahasında Trabzonspor önünde sezonun ilk yenilgisini alan Galatasaray,  Süper Lig'de 12 yıl sonra rakip olduğu Adanaspor karşısında sonuca gitmekte zorlandı. Ligde sadece 1 galibiyeti bulunan ve alt sıralardan kurtulma çabası veren Akdeniz temsilcisi karşısında temposu düşük bir ilk yarı oynayan sarı-kırmızılılar, 15.dakikada Eren Derdiyok ve Podolski ile yakaladığı pozisyon dışında etkili olamazken ev sahibi takımın beraberliğe razı oyun anlayışı kısır bir mücadeleye sebep oldu.

İkinci devreye de iyi başlayamayan Galatasaray’da teknik direktör Jan Olde Riekerink, maçın 60. dakikasında iki hamle yaptı ve  Tolga Ciğerci ile Yasin Öztekin'i oyundan aldı. Hollandalı teknik adamın Sinan Gümüş ve Nigel De Jong değişikliği sonrası baskısını arttıran sarı-kırmızılılar, deplasman  golcüsü  Bruma ile aradığı golü buldu ve  Beşiktaş’ın puan kaybettiği haftada çok önemli bir 3 puan almayı başardı.  Ligin yenisi Adanaspor için de bir iki satır yazalım. Toros kaplanlarının bir an önce silkelenip kendisine gelmesi gerek. Aksi halde bu oyun anlayışı ile ligin sonunda da şu anda oldukları yerden ötede olamayacaklar gibi gözüküyor.