ASLINDA NE OLACAK?

Mustafa YAŞAR 27 May 2016

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları
Çok eleştirdiğim ligi. Bir o kadar da seviyorum hani.

Çok eleştirdiğim ligi. Bir o kadar da seviyorum hani. Bilen bilir. PTT 1.Ligi başta futbol kalitesi olmak üzere ekonomisinden, taraftarına kadar eleştiren bir dizi yazı yazdım geçmişten bugüne. Hala da yazıyorum. Ben yazdım, benimle aynı görüşlerde olan birkaç kalem daha yazdı ama nafile.

Lig aynı lig.

Ta ki play-off ve final maçlarına gelene kadar.

2002-2003 sezonundan bu yana çok ama çok yakından takip ettiğim. Sonrasında ligde başta İstanbul takımı olmaması ve farklı nedenlerle biraz olsun uzağında kaldığım ancak finallerinde mutlaka yerini aldığım lig ne oluyorsa play-off maçları ve finalinde başka bir havaya bürünüyor. Bu sezon da öyle oldu.

Play-off maçları nefes kesti.

Kuvvetle muhtemel bugün finalde çok çekişmeli geçecek.

..Ve Adanaspor ile Kardemir Karabükspor’dan sonra Süper olacak 3’cü takım Konya’da belirlenecek. Bir tarafta Adana Demirspor, diğer tarafta Alanyaspor.

Her iki camiada ‘Biz çıkacağız’ diyor.

İstatistikler de var tabi. Mesela PTT 1.Lig’de 2005-2006 sezonundan bu yana normal sezonu 3’cü sırada bitiren takımlar play-off müsabakalarından Süper Lig’e yükselmeyi başaramamış.  Bu istatistik tekrar ederse normal sezonu 3’cü sırada bitiren bugünün finalisti Alanyaspor hüsran yaşayacak!

Tabi istatistik her şey değil futbolda.

Hele ki bugün için hiç bir şey bence.

Alanyaspor rakibi Adana Demirspor’a göre daha oturmuş ve kadrosu birbiriyle uyumlu bir takım. Adana Demirspor karşısında bu uyumlarını sahaya yansıtabilirlerse benim de favorim Antalya ekibi. Adana Demirspor’u yabana atıyor değilim elbette. Onlar da farklı meziyetlere sahip oyunculardan kurulu bir ekip ve ne zaman, ne yapacaklarını kestirmek güç (Bknz son Vartaş Elazığspor maçı)

Finale fal açacak değilim.

Kim kazanırsa hak edilmiş bir başarı olacak.

Bir başka not. Bugün kim kazanırsa kazansın gelecek sezon aynı şehrin 2 takımı Süper Lig’de yer bulacak. İşte bu ligin son dönemde ki kısırlığına en büyük katkıda şüphesiz bu olacak. Bir başka deyişle  Akdeniz futbolu bu gece her şartta ‘Süper’ olacak.

Az şey mi?

Farkındalıkları kaçırmayın.