YİNE REİS KOLLARI SIVADI İŞADAMLARINI ZORLUYOR

İlnur ÇEVİK 08 Şub 2017

İlnur ÇEVİK
Tüm Yazıları
​Halkı arkasına alan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşa ne söylese hemen yanıt buluyor ve insanlar ülkenin geleceği için her türlü fedakârlığı yapmaya çalışıyor.

Halkı arkasına alan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşa ne söylese hemen yanıt buluyor ve insanlar ülkenin geleceği için her türlü fedakârlığı yapmaya çalışıyor. Halk “Reis”ten gelen her isteği emir kabul edip yardıma koşuyor.

“Dolar boz” diyor bozuyorlar. “Türk lirası üzerinden işlemlerinizi yapın” diyor onu da yapıyorlar. Çünkü halk yalnız Reisi sevmiyor aynı zamanda çocuklarının da geleceğinin Reis’in ülkeyi düzlüğe çıkarmasında görüyorlar…

Peki iş adamları ne yapıyor? Bilhassa yıllardır Reis’in arka çıktığı, büyük imkânlar sağladığı o koca iş adamları ne yapıyor? Maalesef Reis’i bolca alkışlayıp bildiklerini okuyorlar. Kimse “biraz daha az kar edelim ama ülke ayağa kalksın” demiyor.

Halk döviz bozduruyor ama deve dişi gibi iş adamları seyrediyorlar. Kaçı acaba şirketlerinin döviz rezervlerini bozdurup TL’ye çevirdi?

O arada hükümet olağanüstü teşvikler açıklıyor. Cumhurbaşkanımız yeter ki iş adamları kolları sıvayıp yatırım yapsınlar diye didiniyor… Teşviklerde cazibe merkezlerine yapılacak yatırımlarda devlet arsayı veriyor, yatırımı gerçekleştirecek parayı da veriyor, maaşların da yarısını ödüyor… İş adamlarına helva yapmak kalıyor ama onlar seyrediyorlar.

Şimdi artık Cumhurbaşkanımız dayanamadı ve TOBB Ekonomi Şurasında işadamlarını köşeye sıkıştırıp istihdam sağlayacak yatırım yapmaları için söz lamaya çalıştı… Hâlbuki işadamlarının her zaman önlerini açan, onlara her imkânını tanıyan Recep Tayyip Erdoğan daha söylemeden onların efelik etmeleri gerekmez miydi?

Bu arada iğneyi iş adamlarına batırırken karlarını katlayan kamu bankalarına da çuvaldızı batırmak gerekmez mi? Kamu bankalarının şirketlere olumsuz davrandıkları bilinmiyor mu? Yani Cumhurbaşkanımızın bankalara “daha az kar edin ama şirketleri ayağa kaldırın” çağrısını kamu bankaları duymuyor mu?