YASA MI VİCDAN MI?

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
Bazen nefes alamayız da tarif ederken, sanki böğrüme öküz oturdu deriz ya, birkaç gündür aynen öyleyim. Kalpleri yakan bir yasa teklifi ile karşı karşıyayız.

Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı üzerine harekete geçen AKParti kurmayları, hayati tehlike” oluşturdukları gerekçesiyle sokak hayvanları ile ilgili Hayvanları Koruma Kanunu'nda yapılacak değişiklik için çalışma başlattı. Önümüzdeki günlerde Meclise sunulması planlanan yasa teklifinde sokak köpeklerinin uyutulması” öngörülüyor. 

Hazırlanan yasa teklifine göre öncelikle başıboş hayvanlar sahiplendirilmeye çalışılacak. Barınaklardaki köpeklerin fotoğrafları çekilerek, internet sitelerinde sahiplendirme ilanı yayınlanacak. 30 gün boyunca sahiplenilmeyen köpekler, iğne ile ilaç verilerek uyutulacak. Uyutulan köpeklerden boşalan barınaklara alınacak yeni hayvanlar için de aynı süreçler işletilecek. 

 

Ben bunu yazarken bile mideme kramplar girdi. Bizler ne ara bu kadar sevgisiz insanlar olduk? Tek çözüm uyutmak mı? Katiller, hırsızlar, tecavüzcüler sokaklarda cirit atarken tek günah keçisi Allah’ın dilsiz, masum canlıları mı? Çok üzülüyorum, hiç akıl alır gibi değil! Gerçekten sokak hayvanları uyutulduktan sonra güvenli sokaklara sahip olacağımıza inanan varsa inanın ki o kişi hiç sokağa çıkıp gezmemiştir. Dilerim ki bu yanlış karardan acilen geri dönülür ve hem hayvanları koruyan hem de sokaklardaki hayvanlardan korkan kişiler için ortak nokta da buluşulur. Aksi takdirde vicdanınızla baş başa kaldığınızda vebali ağır olacak diye düşünüyorum.