Bir yıldır ihanetin ayrıntılarını, gözlerimizi yaşartan, göğsümüzü kabartan kahramanlık hikayelerini yazıyor, dinliyoruz..

Bir yıldır ihanetin ayrıntılarını, gözlerimizi yaşartan, göğsümüzü kabartan kahramanlık hikayelerini yazıyor, dinliyoruz..

Oysa tablonun mahiyetini az- çok tahmin edebileceğimiz; yaşanandan farklı, milletin direnişiyle suya düşen bir devam karesi vardı..

Ne ya da neler vardı o karede.. karelerde…

• 15 Temmuz darbe girişimi şüpheniz olmasın ki 2016 koşullarına uyarlanmış ‘Mandacılık’tır.. Çetenin seçtiği ‘mandater’ devlet ABD’dir..

• Türk Ordusu’nun kurumsal sıfatı TSK.. Yani Türk Silahlı Kuvvetleridir… 15 Temmuz ihaneti şayet amacına ulaşsaydı muhtemelen ordu FSK yani Fetullah Silahlı Kuvvetleri diye anılacaktı.

• Çete üstlendiği misyon gereği ABD’nin talebi doğrultusunda TSK’yı bölgenin coğrafyasına, sosyolojisine ve diline hakim oldukları için PKK/PYD’nın komutasında Suriye ve Irak’ta operasyon gücü olarak Washington’un emrine verecekti. Darbecilerin ‘Kore’de de Amerika’nın komutasında savaşmadık mı, ne var bunu sorun edecek’ izahıyla sahneye çıkacağından şüphe eder misiniz?

• 15 Temmuz’dan bir-iki hafta sonra Fetullah Gülen’in tıpkı Humeyni gibi özel bir jetle Türkiye’ye gelmeyi planladığını düşünmek için fazla zeki olmaya gerek yok..

• Türkiye ‘Mandater ABD’nin’ danışman’ sıfatıyla göndereceği müfettişler ve çete liderinin ‘abiler/hususiler’ v.b. isimlerle anılan gardiyanları ve Yurtta Sulh Konseyi adını verdiği asker/sivil hizmetliler marifetiyle yönetilecekti.

• NAZİ Almanya’sında uygulanandan farksız hakimiyet ve yönetim anlayışıyla yasama, yargı ve yürütmenin ‘Kainat İmamı’nın emri doğrultusunda şekilleneceği muhakkaktı..

• Her darbe sonrasında görüldüğü gibi bu girişim başarılı olsaydı ortaya çıkacak yapıya yaranmak, hulul etmek için sıraya giren; hizmet, bağlılık arz etme yarışına kalkan siyasetçi, iş adamı, gazeteci v.s. olacaktı.

.. BU KARABASAN TABLOSU İÇİN BİNLERCE AYRINTI YAZABİLİRİM… AMA HÜLASASI ŞUDUR..

• Şehitlerin kanı pahasına kurulan, Dil Bayrağımızın sancaktarlarından Mehmet Akif’in İstiklal Marşı’nda ‘.. Hakkıdır hür yaşamış bayrağımın hürriyet/ Hakkıdır hakka tapan milletimin istiklal’ dizelerinde ifadesini bulan Türkiye Cumhuriyeti’nin sonu olacaktı 15 Temmuz..