Webrazzi Summit'in bu yıl ilk kez 5 salonda gerçekleşti.

Tüm salonlarda ön plana çıkan oturumları sizlerle paylaşıyorum. Webrazzi Summit 2019 etkinliği Disrupt, Grow, Create, Academy ve Startup Lounge salonlarında gerçekleşti.

DİSRUPT SAHNESİ

Ülkemizdeki girişim ekosisteminin tüm detayları kurucular, yatırımcılar ve kurumsal yöneticiler birlikte Disrupt sahnesinde yer aldılar. Arda Kutsal'ın ardından sahneye çıkan Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, dijital dönüşümün nasıl yönetilebileceğini detaylı bir şekilde anlattı.

İlk bölüm oturumları ile devam edelim, sosyal inovasyon kavramını Turkcell CMO'su Ömer Barbaros Yiş dikkat çeken bir sunumu paylaştı. "Gelecekte okullar kapanabilir" diyerek eğitimde bugünü değil geleceği anlatan Bahçeşehir Koleji İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel, Arda Kutsal ile söyleşi yaptı. Sabahki slotun en dikkat çeken konuşmalarından birisi ise şüphesiz Türkiye internet ekosisteminde 2019'a damgasını vuran market sipariş sektörü oldu. Türkiye internet ekosisteminin en bilinen isimlerden Nevzat Aydın hem girişimcilik tecrübelerini hem de 6 ay önce hayata geçen Banabi'nin detaylarını paylaştı.

Türkiye'de internet ekosisteminin ilklerinden diyebileceğimiz iLab Ventures'ın Kurucusu Mustafa Say'ın Arda Kutsal söyleşisi ile başlayan Disrupt sahnesinin ikinci kısmı erken aşama girişimlerin dünyada en bilinen yatırımcısı olan 500 Startups CEO Christine Tsai ile yapılacak olan sohbetle sonlandı.

Disrupt sahnesinin ikinci kısmında ise 100 milyon dolardan fazla değere sahip girişimler nasıl yaratılır sorusuna alanında uzman kişiler masaya yatırdı. 500 Startup İstanbul'dan Rina Onur Şirinoğlu, Earlybird'den Cem Sertoğlu, commencis'ten Fırat İşbecer, Turkven'den Göktekin Dinçerler, Türkiye'deki girişimlerin büyüme formülünü açıkladılar. Bu oturumun devamında geçtiğimiz hafta Robot ve cihazlara dokunma duyusu kazandıran yerli girişim Sensobright'a yaptığı yatırımla dikkatleri çeken Inventram Genel Müdürü Cem Soysal Yeni Nesil Yatırım Şirketi nasıl olur ve neler yaparız bizlerle paylaştılar. Devamında ise dünyanın en bilindik markalarına sahip olan Philip Morris'in dijital dönüşümünü Genel Müdürü Filiz Yavuz Diren anlattı. Devamında ise yine gelecek beklentilerini ve bu yönde yatırımları açıklayacak isim Visa'dan Mike Lemberger oldu.

Günün en dikkat çekici oturumlarından

"Girişimi Exit'e Hazırlamak" isimli panel oldu. Yönetici Editör, Ahmet Buğra Ferah'ın moderatörlüğünü yaptığı panelde 3 girişimin kurucusu bizlerle oldu. Girişimlerini önemli bir noktaya getirmiş olan isimler Başak Taşpınar Değim, Arden Agopyan ve Kudret Türk, Exit beklentilerini paylaştılar. Teknokentler ve Kuluçka Merkezleri Girişimlere ne sunuyor?" isimli panel ile bitecek. Ve burada 500 Startup Istanbul'dan Enis Hulli'nin moderatörlüğünde Türkiye'nin önemli Kuluçka Merkezleri ve Teknokentler'i girişimlere sunduklarını paylaştılar. Bu panelde bizlerle olan isimlerse İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Deniz Tunçalp, Workup'tan Emre Ölçer, Yıldız Teknopark'tan İsa Turgut İnci, Kworks'tan Mahmut Özdemir, ve ODTÜ Teknokent'ten Serdar Alemdar oldu.

Kısacası Disrupt sahnesinin üçüncü kısmında tekrar girişimlere odaklanıldı. Aynı zamanda Disrupt sahnesinin üçüncü kısmında yurt dışından konuşmacılar da bizlerle oldu ve Dollarshaveclub gibi önemli Exit'lere imza atmış olan yatırımcı Jonathan Tower, Türkiye'deki girişimlerin uluslararası sermaye piyasasına nasıl erişebileceğini anlattı. Baker&McKenzie'den Lothar Determann ise teknoloji sektörünün gündem konusu olan bilgi ve gizlilik üzerine dikkat çeken bir konuşmaya imza attı.

MyNet/GBA/Endeavor'dan Emre Kurttepeli ile Arda Kutsal'ın "Türkiye Girişimcilik Ekosistemi'nin Fırsat Alanları" başlıklı sohbeti akıcı bir şekilde ilerledi. Bu sohbetin sonrasında ise DO Ventures'tan Duygu Öktem Clark'ın moderatörlüğünde "Erken aşama yatırımlarda meleklerin gücü" paneli gerçekleşti. Bu panelin konuşmacıları arasında ise Keiretsu Forum'dan Duygu Eren, son yıllarda yaptığı yatırımlarla ilgi odağı olan Hande Enes ve İnci Holding Yönetim Kurulu Üyesi olmasının yanında Türkiye'de teknoloji odağında önemli yatırım şirketlerinde yatırımcı olması birlikte yatırım konusunda odağını daha artırarak Vinci yatırım fonuna imza atan Şelale Zaim Gorton yer aldı.

CREATE SAHNESİ

Kunduz Kurucu ortağı Başar Başaran'nın "Eğitimin gizli sosu: İnsan mı algoritma mı?" isimli sunumu ile başlayacak olan Create sahnesi, Buck.ai CEO'su Utku Kaynar'ın "How will automation effect your business?" isimli sunumu ile sonlandı.

Başar Başaran'ın ardından sahneye çıkan ALGOPOLY İş Geliştirme Direktörü Selçuk Can, "Powering up Innovation: Future of Energy" isimli sunumu ile enerji sektörünün geleceği ile ilgili detayları paylaştı. Leo kurucu ortağı Dana Loberg ise "How will augmented reality change our lives?" isimli sunumu ile artırılmış gerçekliğin hayatımızı nasıl şekillendireceğini paylaştı.

Dana Loberg'ün ardından sahneye çıkacak olan Largo AI kurucu ortağı ve CEO'su Sami Arpa, Create sahnesinde yapay zeka ve film endüstrisinin geleceği ile ilgili önemli detaylar paylaşacak. "Film endüstrisini yapay zeka ile değiştirmek" sunumunun ardından ise bir panel ile devam etti.

“Ulaşım dünyasının bugünü ve geleceği” isimli panelde ise önemli isimlerle birlikte otonom sürüş teknolojilerinin geleceğini konuşuldu. Panelin konuşmacıları arasında ise Ford Otosan İnovasyon ve Yeni Girişimler Direktörü Gül Ertuğ, DHL Express Türkiye Bilgi Sistemleri ve Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Serdar Dilmen ve IUGO yönetici partneri Evren Ozatay yer aldı.

Btech Innovation kurucu ortağı ve CEO'su Kuntay Aktas ise Create sahnesinde "3D Printing: A Distrupting Technology" sunumu ile yer aldı. Kuntay Aktas'ın ardından sahneye çıkacak olan Appsilon kurucu ortağı Buğra Kuloğlu ise "Modern Çağın Simyacısı" isimli sunum ile sahnede oldu.

3M EMEA R&D Direktörü Chris Howitt ise inovatif fikirler ve yönetim süreci ile ile ilgili detayları Create sahnesinde paylaştı.. Create sahnesinin son sunumu ise Buck.ai CEO'su Utku Kaynar'ın "How will automation effect your business?" isimli sunumu oldu.

ACADEMY SAHNESİ

Tıpkı Create ve Grow sahneler gibi Saat 11.00'da başlayan olan Academy Sahnesinde ise 4 farklı Workshop yer aldı. Academy sahnesi, Sherpa'dan Burcu Gün'ün "Kullanıcı Deneyimi ve Servis Deneyimi arasındaki farklar" isimli Workshop'u ile başladı.

Burcu Gün'ün ardından sahneye çıkan Sherpa'dan Alper Gökalp, "Yeni başlayanlar için kullanıcı deneyimi araştırması" isimli Workshop'u ile sahnede oldu.Academy sahnesinin ikinci kısmı ise 4129Grey CDO'su Kayhan Dural'ın gerçekleştireceği "Yaratıcı Sen" isimli Workshop ile başlayacak. Academy sahnesi Mosanta kurucusu İlyas Teker'in "2020 İçerik Pazarlaması Planınızı Nasıl Yapmalısınız?" isimli Workshop'u ile sonlandı.

Webrazzi en keyif dolu oturumları

4129Grey CEO'su Alemşah Öztürk'ün "Yaratıcılık mı? Yapay Zeka mı?" isimli sunumu ile en keyifli oturumlar bence, Grow salonunda gerçekleşti, 'The Secrets of Being a Disruptor: How to thrive your business in the era of digital disruption?" isimli panel ile son buldu.

Alemşah Öztürk'ü ardından sahneye çıkan Unilever Türkiye, Orta Asya ve İran Yönetim Kurulu Üyesi Aslı Kölükfakı ise dijital olmaya uzanan yolun detaylarını paylaştı.. "Dijital Yapmaktan Dijital Olmaya Uzanan Bütünsel Bir Yolculuk" sunumunun ardından ise Gemius Ülke Müdürü İdil Kesten, "Digital Disruption in Media" isimli sunumu ile Grow sahnesinde yer aldı.

Grow sahnesinin 4. konuşmacısı olan Teads Satış Direktörü Taylan Yüce ise "How Digital Becomes More Real?" isimli sunumu ile dijitalin nasıl daha gerçek olduğunu Webrazzi Summit 2019 ziyaretçilerine aktardı.. Taylan Yüce'nin sonrasında sahneye çıkacak olan L’Oréal Tüketici Ürünleri Satış Direktörü Volkan Yıldız ise Webrazzi Yönetici editörü Ahmet Buğra Ferah ile güzellik sektörünün e-ticaret dünyasına dair keyifli bir sohbet gerçekleşti.

Grow sahnesinin önemli konuşmacıları arasında yer alan KızlarSoruyor Kurucusu Tolga Tanrıseven ise makinaların topluluklardan ne öğrenebileceği konusunu masaya yatırıldı.Grow sahnesinin ilk bölümü ise Sodexo Yeni İş Geliştirme Direktörü Berna Şamiloğlu Acar'ın "Daha iyi bir müşteri deneyimi mi istiyorsunuz? Çalışanlarınızdan başlayın" isimli paneli ile son buldu.

Grow sahnemizin ikinci kısmı Webrazzi yazarı Ümit Öncel'in moderatörlüğünde gerçekleşecek olan "E-ihracat'ın Sınırları" paneli ile başladı. Panelin konuşmacıları arasında ise AliExpress Bölge İş Geliştirme Yöneticisi Yaman Alpata, Flo Mağazacılık E-ticaret Alternatif Kanallar Satış Yöneticisi Göktuğ Dikme ve Markastok Kurucu ortağı Sena Yağcı yer aldı.

Panelin ardından ise Grow sahnesinde Webrazzi kurucusu ve CEO'su Arda Kutsal ile Commencis Yönetim Kurulu Başkanı Fatih İşbecer'in yurt dışında büyümenin formülü ile ilgili gerçekleştirecekleri sohbet yer aldı. Sohbetin ardından ise Uberall ikinci başkanı Paul O'Donoghue, "The Power of Near Me Brand Experience" isimli sunumu ile sahneden oldu.

Wirecard Genel Müdürü Dündar Özdemir ise Grow sahnesinde yapacağı sunumda nakitten dijitale nasıl geçilebileceğini anlattı. Grow sahnesi "The Secrets of Being a Disruptor: How to thrive your business in the era of digital disruption? isimli panel ile sonlandı.

Facebook Head of Strategy & Digital Natives'i Kaan Camgöz moderatörlüğünü üstlendiği panelin konuşmacıları arasında ise BluTV Kurucusu ve CEO'su Aydın Doğan Yalçındağ ve Teknasyon Kurucusu ve CEO'su Burak Sağlık yer aldı.

Webrazzi Summit geleceği aydınlatan, geleceğe güzel bakan bir platform...

CİNAYET SÜSÜ VİZYONUN EN DİKKAT ÇEKİCİ KOMEDİ FİLMİ

Ali Atay'ın yönetmenliğini üstlendiği "Cinayet Süsü", gizemli bir seri katil vakasını çözmeye çalışan cinayet büro ekibinin maceralarını konu ediniyor.

Atay'ın senaryosunu Feyyaz Yiğit ve Aziz Kedi ile birlikte yazdığı komedi türündeki filmin başrollerinde Uğur Yücel, Binnur Kaya, Cengiz Bozkurt, Feyyaz Yiğit, Mert Denizmen ve Mehmet Özgür oynuyor.

CUMHURİYETİMİZİN KURULUŞUNUN 96.YILI ŞİMDİDEN KUTLU OLSUN.

GÜNÜN SÖZÜ:

Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK