​Türkiye'de bir iç savaş kimin işine gelir? En basit cevabıyla Türkiye düşmanlarının.

Türkiye’de bir iç savaş kimin işine gelir? En basit cevabıyla Türkiye düşmanlarının.


15 Temmuz’da darbe diye yola çıkanların amacı neydi? Ülkede iç savaş çıkarmak.

İç savaş çıkarmanın en emin yolu nedir? Silahlanmış halk kesimlerinin birbirini kırması.

Maalesef iktidar olmanın doğasını anlamamış kimileri Türkiye düşmanlarına alet oluyorlar. İktidar olmanın doğası, emrinde polisin ve askerin varken başka odakların eline silahlı güç vermemektir. Her iktidar halka dayanır veya dayanmak ister. Ama kimi kesimlerin elinde silah olmasının nelere yol açabileceğini de bilir. Bunu düzenlemek için de yasaları kullanır.

Son günlerdeki “Halk silahlansın, o kimi vuracağını iyi bilir” türünden çağrılar gerçekten bir çılgınlık gibi geliyor bana.

Yasalar zaten tehdit altındaki kişi ve mesleklerin silah taşımasını düzenliyor. Bunun dışındaki her türlü silahlanma, kitlesel histeriye yol açar. Gerçekten, siyasi iktidarın halkın silahlanmasını isteyebileceğini düşünmek de kaosu özlemektir aynı zamanda. Siyasi iktidar, neden silahlı halk kitlesi istesin ki? 500 bin askeri geçtim, 300 bin polis varken, neden zaten büyük çoğunlukla oy aldığı, istediği yasayı çıkarttığı bir ülkeyi karışıklığın eşiğine getirsin.

ÇOK UCUZA BYLOCK’LU TELEFON

Sakın ucuz diye cep telefonu almayın. Piyasada, özellikle de internette 3 bin liralık cep telefonlarının 500 lira gibi fiyatlarla satıldığı görülüyor. Dediğim gibi sakın ha sakın, bu işe girmeyin.

Çünkü bu telefonların geçmişte FETÖ elemanlarının kullandığı Bylock yüklü telefonlar olduğu konuşuluyor. Söylentiye göre geçmişte terör örgütünün haberleşme için kullandığı bu program indirilmiş telefonlara kıyamayan militanlar aplikasyonu silip ikinci el olarak satıyor. Tezgahlarda ve internette satışa çıkarılan bu telefonları alıp sim kartınızı taktığınız an başınız derde girebilir.

ROBOT YARGIÇ. ESKİMİŞ TEKNOLOJİ.
Zavallı İngilizler. Onlar için gerçekten üzüldüm. Bizim 40 yıl önce keşfedip uyguladığımızı daha yeni bulmuşlar. Üstelik marifetmiş gibi de açıklıyorlar.
İngiliz bilim adamları yapay zekâ teknolojisi ile 'robot yargıç' geliştirmiş.
Londra'daki UCL ve Sheffield Üniversitesi'ndeki bilgisayar mühendislerinin geliştirdiği algoritma, davaları hem yasal hem ahlâki boyutlarıyla inceleyebiliyormuş. Algoritmayı geliştiren ekip, yapay zekâsı olan bir bilgisayara AİHM'de görülen 584 davayı yüklemiş.
'Robot yargıç' sonuçlarını bilmediği tüm bu davalar için tahminde bulunmuş. Neredeyse de her beş karardan dördünü doğru tahmin etmiş.
Başta da dediğim gibi bizde FETÖ organizasyonu bu uygulamayı tam 40 yıl önce keşfetmişti. Yaklaşık bu kadar süredir de kullanıyordu. Okul sıralarından alınıp, özel evlerde robotlaştırılan sonra da yargıç yapılan kimileri bu işi zaten yapıyordu.
O yüzden İngilizler için üzüldüm. Biraz bizim başımıza gelenleri takip etselerdi, zaten keşfedilmiş bu proje için boşuna para harcamazlardı.