Görünen o ki yeni yılda umut ettiklerimizle değil bulduklarımızla yaşamaya çalışacağız.

Yeni yılınız kutlu olsun

Bu yıla pek umutlu başlamıyoruz. Geride bıraktığımız 2016 yılı, içimizi acıtan o kadar şeyler yaşattı ki bizlere, yeni yıldan beklentilerimizi şekillendiremez olduk. Hemen hemen herkesin yeni yıldan beklentisi; huzurla yaşayabilecekleri bir ortam, yarın ne olacağı endişesiyle uyanmamak. Ve geçim sıkıntılarına çözüm bulunması ve ekonomilerinin biraz olsun düzeltilmesi. Ve tabii ki öncelik huzurlu bir yılı yaşayabilmek.

Görünen o ki yeni yılda umut ettiklerimizle değil bulduklarımızla yaşamaya çalışacağız.

İlk gününü yaşamaya başladığımız 2017’de nelerle karşılaşabileceğimizi çok net şekillendiremiyoruz ama bizleri çok zor bir yılın beklediğini görebiliyoruz.

Enflasyon düştü, neredeyse yerlerde, ekonomi düzeldi söylemleri arasında geçim sıkıntısının ağırlığı altında ezilenlerin sesi daha net çıkmaya başladı. Dargelirli, üzerlerindeki yükü hafifletebilmek için dayanma gücünü sonuna kadar harcadı. Enflasyon düştü diyorlar ya, kimin umurunda, dar gelirlinin mutfağında yangın hala devam ediyor. Yangının sönme ümidi de henüz belirmedi aksine çok daha zorlaştı. Ama “vur abalıya” misali dar gelirlinin sırtına yeni yükler yüklemenin hesapları yapılıyor. Zamlar, daha yıla merhaba deme sabahında başladı başlayacak.

Her şeye rağmen umduklarımızın hayali ile yaşarken, bulduklarımızla da yetinmeye alışalım. O zaman daha mutlu olacağız.

Henüz birinci gününe merhaba dediğimiz yeni yılın yaşam evrenimize açacağı kapıları ise, yaşayarak göreceğiz. Umduklarımızı bulabilecek miyiz, açılmasını istediğimiz her kapıyı açabilecek miyiz? Umarım, yeni yılda pembe umut dünyasına giden tüm kapılar açılır. Ülke içinde canımızı yakan terör olayları, siyasette gündemi toparlanamaz hale getiren karmaşık yapı, çevremizde yaşananlar, komşularımızla ve Avrupa Birliği ile ilişkilerimiz ve en önemlisi kapılarımızı açtığımız ve ülke için kocaman bir sorun olarak duran göçmen Suriyeliler konusu 2017’de canımızı oldukça sıkacak gibi görünüyor.

Suriyeli göçmen sayısının üç milyonun üzerine çıkığı, ülkenin hemen hemen her bölgesinde sokaklarda yardım isteyen göçmen çocuklarının, ailelerinin acınası durumları, özellikle Güneydoğu bölgemizdeki bazı illerde Suriyelilerle yerel halk arasında yaşananlar ve en önemlisi bu durumun üzerimize yüklediği maddi yük.

Görünen o ki, yeni yıl; ekonomik darboğazıyla, geçim sıkıntılarıyla, sosyal yaşama yansıyan çözümsüzlükleri ile iç ve dış politikadan toplumumuza yansıyacak çözümsüzlük ve olumsuzlukları ve asla aklımızdan çıkaramadığımız, bir türlü önlenemeyen terör olayları ile, kısacası tüm zorluklarıyla geliyor.

Yeni yılda umut ve beklenti dünyamıza açılacak kapılar bize ne kadar yakın olur bilemiyoruz. Ama çok zor şartların herşeyi daha da zorlaştırdığı bir yıla başladığımızı aklımızdan çıkarmayalım.

Umarın açılacak yeni kapılar, umutlarımıza bir ışık yansıtır.

Umarım, yeni yılda açılmasını istediğiniz tüm kapılar açılır ve umut yolunuza huzur içinde devam edersiniz...

Yeni yılla ilgili asıl mesajımızı bugüne saklamıştık.

“Özgürlüklerin hayal edilmekten öte sınırsızca yaşanabildiği, hakların gasp edilmediği, hukukun güvenliğinin ve güvenirliğinin sarsılmadığı, siyasetin hak edenlerce hak edildiği gibi uygulandığı, ayırımsız, tüm insanlar için var olduğu, kadına şiddetin olmadığı, kadın haklarının sınırlanmadığı, çocuk istismarlarının olmadığı, çocukların ölmediği, emeğin sömürülmediği, kutsalların politikaya alet edilmediği, terörsüz, güneşli, güzel günlere olan umudun arttığı, hayal kırıklıkların yaşanmadığı, ekonomik darboğazın toplumu, dar gelirliyi sıkboğaz etmediği, kısacası; fotoğrafına baktığımızda mutlulukla gülümseyebileceğimiz yeni bir yıl geldi umarım..

Başta YeniBirlik çalışanları olmak üzere, tüm Akraba, Dost ve Arkadaşlarıma, Tüm Hocalarıma (Öğretim Üyesi, Öğretim Görevlisi, Araştırma Görevlisi v.b.), Tüm Öğrencilerime, Hayallerinin Gerçek Olabileceği, Sağlıklı, Mutlu ve Başarı Dolu Bir Yıl ve Nice Yıllar Dilerim.”

Çok şey mi istedim acaba!