MAMMA Lİ TURCHİ

"Anneciğim! Türkler Geliyor" demek İtalyanlar arasındaki kullanımında. Osmanlı'nın en ihtişamlı zamanlarında Akdeniz'i bir iç deniz haline getiren Donanmamızın ani baskınlarına karşı İtalya sahillerinde gözcülük yapan çocukların köylerini haberdar etmek için kullandıkları bir deyim aslında "Mamma li Turchi".

Salı 08 Haziran 2021 02:15
KİMYA

Bir futbol takımının yapısını, özelliklerini, birleşimini, etkileşimini ve tepkimelerini bilmezseniz, plan-program ve kurgunuzu buna göre yapmazsanız başarıya ulaşamazsınız.

Çarşamba 02 Haziran 2021 02:15
BECKENBAUER VE HOENES GİBİ

Dünya futbolundaki en güçlü markalardan ve organizasyonlardan birisi olan Bayern München (bizdeki yaygın yazılışıyla Bayern Münih)'in tarihindeki en parlak ve dominant sezonların altında başkan olarak imzası olan kişiler Kaiser (imparator) lakaplı Franz Beckenbauer ve Uli diye bildiğimiz Ulrich Hoenes'tir.

Salı 25 Mayıs 2021 02:15
ERZURUM VE SİVAS

Yarın idrak edeceğimiz 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı hepimize kutlu olsun.

Salı 18 Mayıs 2021 02:15
ÜÇ İNGİLİZ BİR İSPANYOL

UEFA'nın Avrupa'da her sene düzenlediği Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi organizasyonlarında bu sene finallere üç İngiliz takımı ile bir İspanyol takımı kalınca aklımıza bu Namlı Kemal fıkraları girizgâhı geldiğinden konuya böylece giriş yapmış olduk.

Salı 11 Mayıs 2021 02:15
ALTAYLI BÜYÜK MUSTAFA

Onu hepimiz Altaylı Büyük Mustafa olarak tanıdık ve sevdik.

Salı 04 Mayıs 2021 02:15
"SÜPER" TORNİSTAN

Uzun yıllardır bir futbol efsanesi olarak anlatılıp durulan ve Türkiye'deki taraftar gruplarının da kendi takımlarını o yapı ile ilişkilendirerek rakiplerine hava attığı "…oğlum Avrupa Lig'i kuruluyormuş ve Türkiye'den sadece bizim takımı (Beşiktaş, Galatasaray veya Fenerbahçe) davet etmişler" diye söylenilen şehir efsanesinin ete kemiğe bürünmesiyle ilgili en önemli teşebbüs, geçen hafta apar-topar kamuoyuna açıklandı ve daha da apar-topar vaziyette –şimdilik- kaydıyla geri çekildi.

Salı 27 Nisan 2021 02:25
ÇEKİL!

Yani istifa et ve görevi bırak anlamında taraftar gruplarından, kendi seçtiği yönetimdeki arkadaşlarına ve hatta Florya'ya kadar herkes Başkan'ın çekilmesini istiyor.

Çarşamba 21 Nisan 2021 02:15