...VE CHP PKK'NIN DÜMEN SUYUNA GİRDİĞİ TESCİL EDİLDİ

İlnur ÇEVİK 19 May 2016

İlnur ÇEVİK
Tüm Yazıları
Uzun zamandır AK Parti çevreleri ve partiye yakın medya organları CHP'nin HDP ağızıyla konuştuğunu ve hatta PKK'nın sözcüsü gibi davrandığını tekrarlayıp duruyorlar.

Uzun zamandır AK Parti çevreleri ve partiye yakın medya organları CHP’nin HDP ağızıyla konuştuğunu ve hatta PKK’nın sözcüsü gibi davrandığını tekrarlayıp duruyorlar. Ama bu salı gecesi TBMM’de olduğu gibi bu kadar açık bir şekilde gözlemlenmemişti… Dokunulmazlıklar konusunda yapılan oylamalarda bir elin parmakları kadar bile CHP milletvekilinin “evet” oyu kullanmadığı buna karşılık MHP’den de fireler verildiği ortada.

Dokunulmazlıkların kaldırılması için maddelere geçme oylamasında 348 evet oyu, birinci madde için 350 evet oyu ve ikinci madde için ise 357 evet oyu çıktı. Yani AK Parti ve MHP’nin bütün oyları 315 ve 40, yani toplamı 355. AK Parti çok az fire vermiş olabilir. Ama esas firenin MHP de olduğu ama CHP’nin de dokunulmazlıkların kalkması yönünde irade beyan etmiş olmasına rağmen her zamanki gibi yan çizdiği ortada. Bu da bize CHP’nin PKK uzantılı HDP milletvekillerine dokundurmak istemediğini, CHP’nin HDP ile hareket etmeyi tercih ettiğini tescil ediyor.

CHP şehitler gündeme geldiği zaman mangalda kül bırakmıyor, sürekli şehit edebiyatı ile AK Parti’yi yıpratmaya çalışıyor. Ama şu saatten sonra kimse şehitler konusunda, PKK ile etkin mücadele konusunda CHP’yi ciddiye almaz. CHP belli bir prensip koyup o yolda sonuna kadar yürümüyor. Kemal Kılıçdaroğlu yönetiminde bir o yana bir bu yana savrulup duruyor. Zaten Kılıçdaroğlu’nun demeçlerine bakılırsa CHP’nin pek de ruh sağlığı yerinde olan insan tarafından yönetilmediği görülüyor. İnsanlar onu Gandhi gibi görüyorlardı ama o bir (Uganda’nın eski dengesiz diktatörü) İdi Amin çıktı… HDP’li bazı milletvekilleri PKK’ya açık destek verip ayrılıkçı teröristlerin yolunda olduklarını beyan ettiler. Hatta eylemleri ile de bunu ispat ettiler. Bunlara “dokunulması” lazım yani milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılıp adalet karşısına çıkmaları lazım…  Ceza alıp almayacakları ise bağımsız hâkimlere kalmış…

Yani kimse kimsenin dokunulmazlıklarını kaldırıp direkt hapse atmıyor. Yani kimse bütün HDP’lileri aynı kefeye koymuyor. Hedef, Meclis zırhına bürünüp PKK militanı olarak davranan ve emirlerini Kandil’den alan milletvekilleri… CHP ise bunu bile bile yan çiziyor, yani PKK ya destek veriyor. Eninde sonunda dokunulmazlıklar kalkar. İş referanduma kalırsa CHP çok utanır. Kendi seçmeni bile bu ayıbı ortadan kaldırmak için oy kullanır. Yani topu topu 90 gün sonra halk oylaması yapılır ve CHP rezil olur… Bunu hesap etme yetenekleri var mı?