HALA MİLLİ İRADEYE İNANMAYANLAR VAR

İlnur ÇEVİK 23 Nis 2016

İlnur ÇEVİK
Tüm Yazıları
Bugün yine bu büyük milletin tarihinde mutlu ve gururlu bir gün.

Bugün yine bu büyük milletin tarihinde mutlu ve gururlu bir gün. Bu ülkeyi bizlere emanet edenler, 93 yıl önce bugün nice zorluklara göğüs gerip Milli Mücadeleyi bile milli irade ile götürecek bir Meclis kurma faziletini gösterdiler ve bu muazzam eser ortaya çıktı: Türkiye Büyük Millet Meclisi. Atalarımız bile milli iradenin gücüne inanırken bugün hala birileri azınlık bir kesimin ülkenin çoğunluğunu yönetmesi gerektiğine inanabiliyor…Ne kadar yazık değil mi? Türkiye hep ilklerin ülkesi oldu ve inşallah olmaya da devam eder. Atatürk bir kere daha büyük düşünen bir devlet adamı olduğunu bu güzel olayı çocuklara armağan ederek gösterdi ve dünyaya örnek olacak bir jest yaptı. Ne mutlu hepimize!

Günlerdir çocuk cıvıltıları her yerde etrafımızı sarıyor. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi onlarla şenlendi. Allah o çocuklara hep böyle mutluluklar versin ve onlara asla Iraklı ve Suriyeli çocukların çektiklerini çektirmesin.İşte böyle felaketleri bizim çocuklarımızın da yaşamaması için hepimizin elimizdeki nimetlere şükür edip onları muhafaza için, onlara dört elle sarılmamız lazım. Hatta bu nimetleri nasıl daha da verimli hale getiririz bunların çabası içinde olmamız gerekiyor. TBMM bir nimettir. TBMM’yi güçlendirip onu tam yasa yapıcı ve bir denetleme unsuruna dönüştürmemiz lazım. Yani bugünkü halinden çıkarıp bu meclisi daha da güçlendirmemiz lazım. TBMM’yi güçlü bir yürütmeyle, yani başkanlık sistemiyle takviye etmemiz şart. İşte o zaman geleceğimiz de kurtulacak.

Ama birileri bize bunu çok görüyor. Hala elit çoğunluğun ülkeyi idare etmesini içlerine sindirebilmiş değil. Yani milli iradeye inanmayan bir iş adamı kesimi, bir “aydın” adındaki içleri kara kişiler var. Kitlelerin sevgilisi Recep Tayyip Erdoğan’ı her ne pahasına olursa olsun alaşağı etmek için varını yoğunu harcamaya hazır bir kesim var ve bu insanlar kendilerine demokrat diyorlar. Yani darbeyi ve şiddeti destekleyen “demokratlar” bunlar. Onlar için milli irade bir hiç, çünkü onlara göre kitleler ağzı çorba kokan, çarıklı cahiller. Hatta onların dört oyu elitlerin bir oyu bile etmemeli… Allah Türkiye’yi bu kara kafalı elitlerin eline düşürmesin. Allah TBMM’yi güçlü ve etkili kılsın. Allah çocuklarımıza asla Suriyeli, Iraklı çocukların çektiklerini çektirmesin. Bayramınız kutlu olsun!