AB VE ALMANLAR MERKEL'E DUA ETMELİ...

İlnur ÇEVİK 25 Nis 2016

İlnur ÇEVİK
Tüm Yazıları
"Türkiye-AB Suriyelilere Yardım Programı" imza töreninde bir araya gelerek anlaşmaya imza attı.

Cumartesi günü Başbakan Ahmet Davutoğlu, Almanya Şansölyesi yani başbakanı Angela Merkel ve Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AB Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Frans Timmermans Gaziantep’te Nizip 2 Barınma Merkezini ziyaret ettiler ve Suriyeli mültecilerle bir araya geldiler. Bu liderler akşam saatlerinde de “Türkiye-AB Suriyelilere Yardım Programı” imza töreninde bir araya gelerek anlaşmaya imza attı. Yani Almanya’nın lideri ve AB önde gelenleri Türkiye’ye gelerek şu bizdeki 3 milyon mülteciden bir avucunu yerinde gördü ve Türkiye’nin ne harikalar yarattığını anladı… Veya anladığını ümit ediyoruz. Hatta Gaziantep halkının bunlarla nasıl uyum içinde olduklarını da herhalde gıptayla izlediler. Çünkü bu mültecilerin yüzde biri kendi ülkelerine gelseydi kendi halklarının nasıl tepki göstereceğini daha birkaç ay önce ülkelerine gelmeye çalışan birkaç düzine Suriyeliye yapılan muameleden anlamak için çok zeki olmak gerekmiyor.

Bu 3 milyon mülteci ülkemizin her tarafına yayılmış durumda. Biz bunları dışlamadık, dışlamaya niyetimiz yok. Aksine Türk insanı mülteciler için fedakârlık yaptı ve fedakârlık yapmaya devam ediyorlar…Şu anda Türkiye 500 bin Suriyeli mülteci çocuğun bırakın doyurulmasını eğitimi için bile büyük çaba sarf ediyor. İşte burada herkes Merkel’e yükleniyor.  Genel hava Türkler’e 3 milyar avroyu ver ama onların bunu burunlarından da getir. Yani insan haklarından bahset, PKK’dan bahset, Türkiye’nin hoşuna gitmeyecek şeylerden söz et…Peki bunları söyleyenler gerçekten Türkiye’ye gelip bu ülkenin kimsenin yapmadığı insanlığı 3 milyon Suriyeliye yaptığını biliyor mu?

Hem Almanya’da hem Avrupa’da Merkel yalnız bırakılıyor. Ama bu çok büyük hata… Merkel dışındaki AB liderleri neden zahmet edip buralara gelmiyorlar? Türkiye gayet başarılı oldu ve Ege’de mülteci ölümleri azaldı… Ama Türkiye bunları Avrupa’ya salsa, “bana ne” dese, bu insanlar Almanya’nın yanında bir sürü ülkeyi istila etse iyi mi olur? Merkel’e teşekkür edeceklerine ve ona destek olup yardımcı olacaklarına hallerine bakın! AB liderleri de Merkel yolunda ilerlemedikçe gelecek karanlık…