100 MİLYON TIK ALIRSAK 100 MİLYON KİŞİYİ KANDIRMIŞ OLURUZ

Micheal KUYUCU 28 Eki 2018

Micheal KUYUCU
Tüm Yazıları
Müzik dünyasına çok sağlam bir giriş yapan kısa bir sürede hayran kitlesini arttırmayı başaran Tan Taşçı, yeni albümünde "Bana Aşktan Söz Etme" diyor.

Daha önce coverladığı alaturka şarkılarla müziğin her türünde iyi şarkı söyleyen bir yorumcu olduğunu kanıtlayan Tan Taşçı, bu albümünde altı yeni şarkı ile karşımıza çıkıyor. İlk klipini "Aşksa Gel" adlı cool şarkıya çeken ve tarzında farklı bir rüzgâr estiren Tan'ın bu albümünün en büyük özelliği albümde yer alan tüm şarkıların sözü ve müziği yorumcunun kendisine ait olması. Tan Taşçı albümünü ve hayata dair düşüncelerini bakın nasıl anlattı.

“Bana Aşktan Söz Etme” albümünü anlatır mısın?

Bu albümde yeni şeyler denedik, albüm ben kendi dönemimi yaşarken ortaya çıkan repertuvarların bir araya gelmesiyle şekillendi. Empatilediğim klasik bir aşkı anlattım. Bu dönem daha fazla tek çalışma fırsatım oldu ve tüm şarkıları kendim yaptım.

Önceki şarkılarda bizi duygulandıran, hırçın bir Tan vardı, fakat “Aşksa Gel” şarkında daha farklı bir Tan var.

 “Aşksa Gel”in daha naif bir söylemi olması gerektiğini düşündüm. Bu şarkıda haykıracak bir yer bulamadım ve buna dokunmama kararı aldım. Daha sakin bir yorum oldu.

Albümde 6 şarkı var, maxi single mı yapmak istedin?

Aslında şöyle bir düşüncem var; bir albümün içine çok fazla şarkıyı sıkıştırıp hepsiyle yeterince ilgilenilemediğini ve albüme yeterli zamanın ayrılamadığını düşünüyorum. Yaza yayınlanacak olan yeni albümümün üç şarkısı bitmek üzere. O zamana kadar bu şarkılarımı kliplendirmeye vakit ayıracağım. Bu şarkılarda bana bir emir geldi; mümkün olduğunca üretmeye devam edeceğim.

Neden kendi müzik şirketini kurdun?

Ben klasik bir akrep burcuyum, yükselenim oğlak. Akrep etki eder bana, özgürlüğüm için çok inatçı hale getirir beni. Benim de böyle kendimden ufak tefek kaçmalarım oluyor. Üretirken daha özgür hissediyorum kendimi. Hem iş arkadaşlarım hem ekibim çok daha özgürüz ve çok daha mutlu bir sürece girdik bununla beraber. İnsan kendi başına da becerebiliyorsa bu da onu güzel bir yapımcı yapabilir. Onun için kendi yapım şirketimi kurdum.

“Hafız” adlı bir şarkı var albümde ne anlatıyor bu şarkı?

Hafız bir sevgi mesajı, almasını bilene. Minik minik, naif mesajlar veriyor. Hafızlık da çok ciddi bir mertebe. Hafız kelimesini özellikle Sakaryalılar birbirilerine kullanırlar. Lakap takarlar; “Hafız ya ne yapıyorsun?” diye. Hafız; Kur’an’ı da hatim etmiş, her şeyi bilen, danışılan insandır. O yüzden şarkıda sevgiyi Hafız’a soruyor, öyle güzel bir sohbet var şarkıda.

Büyük bir konsere hazırlanıyorsun

Evet, bu albümün ilk konseri olacak. 16 Kasım’da Bostancı Gösteri Merkezi’nde olacak. Hem sürpriz solist arkadaşlarım olacak hem de sahne, sunum anlamında değişikliklerimiz olacak. İstanbul’da yeni sezonda, yeni albümde henüz hiç sahne yapmadık. Albüm lansman ve “Aşksa Gel”in konseri olacak bu. Bakalım ne kadar gerçek aşk varmış.

Doksanlar konsepti yaptın bir ara. Peki 90’lar albümü yapmayı düşündün mü?

90’lar albümü yapmayı düşündüm ama, performans yapmak bize tatmin edici geldi. Ama belki ileride olabilir. Bu yıl Hakan Aysev ile bir projemiz var. Konservatuvardan hocam kendisi, hatta sınavda benle mülakat yaptı, mülakatta beni okula alan hocamdır. Bir pop şarkı çalacak, bir türkü çıkacak falan, öğrenci öğretmen sohbeti arasında bir konserler dizisi olacak. Bunu gerçekleştirmek üzereyiz.

Youtube’da sahte tık satın alanlar için “Dolar kuru yükselince, Youtube fake tıkları da pahalanıyor. Ne yapacak bu müzik piyasası? Nasıl izlenecek bu klipler!” demiştin. Sinir oluyor musun sahte tıklanma satın alanlara?

Ahenk bozuluyor, keşke anlatabilsem onlara. Bazı şeylerin ahengi sizin üstünü bir şeyle örtmenizle saklanmıyor, aksine bozuyorsunuz. Youtube’da yapılan sahtekarlık çok anlamsız ve çok zor bir şey, ben şahsen yapamam. Bana sahte tıklanmayı teklif ettiklerinde aklıma ilk gelecek şey; 100 milyon tık alırsak, 100 milyon kişiyi kandırmış ve yalan söylemiş oluyoruz. Fazla ince düşünüyorum belki ama bu bana uzun vadede kazandırdı. Keşke bunu onlar da görseler de hep beraber yürüyebilsek doğru yolda.

Senin için doğrucu diyorlar, bunun nedeni nedir sence?

Sanatçıların herhangi bir medya kurumunda arkadaşı olmamalı, herhangi bir radyoda arkadaşı da olmamalı. Hiçbir şeyin bayrağı sanatçının üzerinde güzel olmaz. Bu şekilde bıraktığın sanatçı da sana meyve verebilir. Öbür türlü sanatçı olmaz; yönlendirilmiş taşeron gibi olur. İman etmek, niyet etmek ve niyetle bunu gerçekleştirmek gibi bir şey bu. Niyette herhangi bir torpile seni getirebilecek duygular varsa, bu senin üretimindeki niyetini bozar. O üretimdeki meyve artık organik olmaz ve içinde yandaş bir üretim olmaya başlar. Bunları sürekli dile getiren biriyim, ondan doğrucu olunca maalesef rahatsız olanlar oluyor.

Müslüm Baba Klasiğini Coverladı

Can Gox, Müslüm Gürses’in efsanevi şarkılarından ‘Senden Vazgeçmem’i yeniden yorumladı. Müslüm Gürses’in efsanevi eserine karakteristik sesiyle yeniden hayat veren Can Gox, usta müzisyene bir saygı duruşunda bulunuyor. Orijinal olarak 1994 yılında Müslüm Gürses’in aynı isimli albümünün açılış şarkısı olarak yer alan ‘Senden Vazgeçmem’in sözleri Ali Tekintüre’ye, müziği ise Tarık Ağansoy’a ait.

Pınar Soykan’dan Şok Miss Model Açıklaması

 “Yıkılmam” adlı teklisi ile müzik kariyerindeki başarısını arttıran Pınar Soykan Best Model'da kendisine birincilik sözü verildiğini ama bu sözün tutulmadığını itiraf etti. Pınar Soykan, Erkan Özerman’ın kendisine birincilik sözü verdiğini ve bunun üzerine yarışmaya katıldığını ama Özerman’ın bu sözünü tutmadığını açıkladı. Best Model’da ilk on altıya giren Pınar Soykan, “Bu tarz yarışmalar hiçte göründüğü gibi değil, her şey önceden planlanıyor, birinci önceden belirleniyor” diyerek yarışmalar üzerindeki şaibelerin haklılığını tartışmaya açtı.

Aslızen Bu Kez Kendisi için Yazdı

Ünlü sanatçılara verdiği beste ve sözlerle de büyük başarılara imza atan Aslızen bu kez kendisi için yazdı. "Hayat" adlı şarkısını müzikseverle buluşturan Aslızen ‘Şarkımı satmaktan vazgeçtim çünkü artık kendi hikayemi kendim paylaşacağım, siz şarkıma sahip çıkın, ben kuyumu kazanlarla savaşa giriyorum. Artık beni kimse tutamaz ‘Hayat’ geliyor" sözleriyle iddialı olduğunu söyledi.

Arjantinli Tango Şarkıcısı Ariel CRR'de

Arjantin’in en iyi Tango şarkıcılarından biri ve kendi jenerasyonunun en iyi Tango şarkıcısı olarak kabul edilen Ariel Ardit Türkiye'ye geliyor. Tango’nun altın çağını hatırlatan sesiyle ‘El Cantor de Buenos Aires/Buenos Aires’in Şarkıcısı’ olarak adlandırılan Ariel Ardit, Arjantin’in yanı sıra ABD, BAE, Avusturya, Belçika, Endonezya, İngiltere, İspanya, İsveç, İsviçre, Kolombiya, Polonya, Portekiz, Rusya, Vietnam gibi çeşitli ülkelerde verdiği konserlere İstanbul'u da ekledi. Quarteti ile 18 Aralık günü CRR'de sahne almaya hazırlanan bu yorumcunun dinletisini tango severler kaçırmasın derim.

Satılık Kral Müzik Ödülü

Emre Aydın ve Gülden Mutlu’nun 2013 yılında Kral Türkiye Müzik Ödülleri’nde aldığı en iyi düet ödülü Nadir Kitap’ta 7.500,00 TL’ye satışa sunuldu. Müzik On Air'in haberine göre Kral TV'nin bu ödülünün beş yıl sonra satışa sunulması müzik dünyasında kafaları karıştır. Öte yandan hükümet tasarruf tedbirleri alırken, Kral TV'nin iki yıldır gerçekleştirmediği müzik ödül törenini yeniden yapmaya karar verdiği bir dönemde bu ödülün sahaflara düşmesi garip bir ironi oldu. Ödülün fiyatı ise müzikseverin sosyal medyada "demek ki Kral Müzik ödülünün fiyatı bu kadarmış" esprilerine neden oldu. Öte yandan ödül satıldığının haber olduğu gün hemen satıldı.

Nalan'ın Beklenen Albümü Bitmek Üzere

1994 yılında yayınlanan "Of Aman Nalan" adlı albümüyle müzik dünyasına bomba gibi bir giriş yapan Nalan yeni albümünü tamamlamak üzere. Deneyimli yapımcı Erol Köse ile çalışan Nalan, yeni albümünde Selami Şahin'den bir şarkı da seslendirmeyi planlıyor. Nalan'ın bir Selami Şahin şarkısı yorumlayacağının ipucunu Erol Köse sosyal medya hesabından yaptığı şu paylaşımlar verdi: "Erol Köse, ‘Herkesin özlediği Nalan’ın yeni albüm çalışmasının son turlarında stüdyoya Selami Şahin gelir". Bakalım Selami Şahin stüdyoya beste vermek için mi geldi, yoksa Nalan'ı ziyaret etmek için mi geldi.

Radyoların 1 Numarası Emrah Karaduman

Yeni neslin başarılı aranjörü Emrah Karaduman, geçtiğimiz hafta Türkiye radyolarında en çok yayınlanan iki şarkının sahibi olarak yeni bir rekor kırdı. Telifmetre'nin verilerine göre Türkiye çapında yayın yapan ulusal ve yerel radyo kanalları en çok "Sürgün Aşkımı" ve "Dipsiz Kuyu" adlı şarkıları çaldı. Derya Uluğ ve Aleyna Tilki tarafından seslendirilen bu iki şarkının ortak özelliği Emrah Karaduman'ın feat projeleri olması. Karaduman'ın bu başarısı popüler müzikte az rastlanan bir başarı oldu. İşte geçtiğimiz hafta radyolarda en çok yayınlanan on şarkı: