Salgın sürecinde iş hayatının sürdürülebilmesi için kullanılabilecek, herkesin kolayca erişebileceği, uzaktan erişim imkanı sağlayan dijital araçları sizler için derledim.
Koronavirüse karşı tüm dünya alarmda. Devletler kitlesel tedbirler alırken, şirketler ve çalışanlarda da bireysel önlemler almaya çalışıyor. Bu önlemlerden biri de daha az teması mümkün kılan, çalışan sağlığını ve güvenliğini sağlayan uzaktan online çalışmak seçeneği. Salgın sürecinde iş hayatının sürdürülebilmesi için kullanılabilecek, herkesin kolayca erişebileceği, uzaktan erişim imkanı sağlayan dijital araçları sizler için derledim.
İş planlaması ve takibi için “Trello”
İşlerin organize edilerek kolayca takibini sağlayan Trello; yapılacak işleri, tamamlananları ve gelecek dönem hedefleri aynı ekranda göstererek, işlerin organize edilmesine olanak sunuyor. Bir proje yönetim aracı olarak nitelenen Trello, ister web ara yüzünden istenirse de mobil cihazlar üzerinden kolayca kullanılabiliyor.
İş dünyasının vazgeçilmez aracı “Skype”
İş dünyasının vazgeçilmez uygulamaların başında gelen Skype, internet üzerinden iletişim ve telefon görüşmesi yapılmasını sağlayan en bilinen uygulama olarak öne çıkıyor. Uzun zamandır iş dünyasında sıklıkla tercih edilen bu uygulama; HD görüntülü çağrılardan dil çevirilerine, görüntülü konuşma sırasında ekran paylaşımından dosya aktarımına kadar birçok özelliği içerisinde barındırıyor.
Son dönemlerin popüler online toplantı platformu “Zoom”
Zoom, bulut iletişimi kullanarak uzaktan konuşma ve görsel konferans hizmeti sunan bir uygulama. İş dünyasında özellikle uzaktan toplantı, konferans, webinar ve platformlar arası dosya paylaşımı gibi konularda vazgeçilmezlerin başında gelen bu uygulama, işlevsellik açısında zengin bir araç olarak biliniyor.
Gmail kullananların vazgeçilmezi “Google Hangouts”
Google tarafından 2013 yılında kullanıcılarla buluşturulan Google Hangouts, anında mesajlaşma ve görüntülü görüşme platformu olarak biliniyor. Google Hangouts, bir grup insanın video konferans ekipmanı kurmasına gerek kalmadan iletişimde olmasını ve toplantı yapmasını kolaylaştırıyor. Uygulama hem görüntülü konuşma hem de mesajlaşma ve ses iletişimi konusunda oldukça iyi performans sunuyor.
Kullanımı kolay uygulama “WhatsApp”
Günümüzde iletişim ve görüntülü konuşma özellikleriyle bu alanda dünyada en çok kullanılan uygulama olan WhatsApp, kolay ve karmaşık olmayan tasarımı ile herkesin kullandığı bir uygulama olma özelliğini taşıyor. İş dünyasında ve bireysel görüşmelerde oldukça yoğun kullanılan uygulama aynı zamanda web uygulaması ve tamamen ücretsiz olma özelliğiyle en sık tercih edilen uygulamalar arasında yer alıyor.
Dosya depolama ve paylaşma olanağı “Google Drive”da
Google’ın dosya depolamaya ve düzenlemeye imkan sağlayan bir hizmeti olan Google Drive, dosya ve belgelerin online alanda depolanmasına ve paylaşabilmesine olanak sunuyor. Kolay kullanımı ile dikkat çeken uygulamayı kullanmak için bir Gmail hesabına sahip olmanız yeterli.
ALIŞKANLIK YARATAN KALP HANIM ALBÜMÜ
Kalben; iki stüdyo albümü, bir EP ve birçok sanatçıyla düetlerden; şehirlerden, ülkelerden, kıtalardan ve binlerce kalpten süzülen üçüncü stüdyo albümü Kalp Hanım’ı Garaj Müzik etiketiyle 20 Mart’ta dijital müzik platformlarda yayımladı.
Sözü müziği Mete Özgencil’e ait Bende Kal dışında ‘Kalp Hanım’da yer alan tüm şarkılar Kalben’e, düzenlemeleri Genco Arı’ya ait. Yankılar; Avrupa Var Amerika Var, Kasımpatılar, Leyla’nın İzleri, Son Bir Gece, Seni Özlerim, Gezegen, Son Adalar, Çiçekçi ve Kalp Hanım kırılan, dökülen, kaybolan ve çürüyen eşyalara değil; insan kalbine, yaşayan her şeye yazılmış şarkılar.
Sevgi ve umut beslemekle alakalı hikayeleri anlatan Kalben, kendine “Nasılsın?” sorusunu sormadan geçen yılların bedelini, özgürce dans ederek toprağının gerçeklerini kabul ederek bedenini ve varlığını iyimser gözlerle irdeliyor.
Sevdiklerinin kahramanı olmak, zırhlar taşımak, aidiyetsiz ve yersiz hissetmek istemediğini anlatan Kalben, bu albümde sadece içinden gelen şarkıları söylüyor. “Özgürlük, hepimize en çok yakışan başarı.” diyor
KORONAVİRÜSE KARŞI EV TEMİZLİĞİ NASIL YAPILMALI?
Koronavirüse karşı dokunulan yüzeyler her gün temizlenmeli ve dezenfekte edilmelidir. Örneğin; cep telefonları, masalar, bilgisayarlar, kapı kolları, tezgahlar, düğmeler, kulplar, telefonlar, tuvaletler, klavyeler, musluklar ve lavabolar…
Özellikle gün içerisinde elimizden düşmeyen cep telefonları mutlaka dezenfekte edilmelidir. Cep telefonları virüsün elden ele aktarılması için son derece tehlikelidir.
HAFTANIN KÜRESEL SÖZLERİ:
-EVİNDE KAL TÜRKİYE
-EVDE KAL
-HAYAT EVE SIĞAR
-STAY HOME