​SİLAHLI DARBECİYE DUR DEMEYECEK MİYDİK?

İlnur ÇEVİK 27 Ara 2017

İlnur ÇEVİK
Tüm Yazıları
Türkiye 15 Temmuz 2016'da kanlı darbe girişimi atlattı ve bunu halkının destansı bir direnişi ile gerçekleştirdi…

Türkiye 15 Temmuz 2016’da kanlı darbe girişimi atlattı ve bunu halkının destansı bir direnişi ile gerçekleştirdi…

Bu direnişi halkımız genellikle bayrak sallayarak, silahlı insanların üzerine yürüyerek ve tankların önüne yatarak gerçekleştirdi ve 250 kardeşimiz bunu hayatları ile ödeyerek şehit oldu, 2000’den fazlası ise gazi oldu ve halen sağlık problemleri ile boğuşuyorlar.

Bunun yanında az da olsa bazı direnişçilerimiz ellerine geçirdikleri silahlarla kendilerine silahla saldıranlara cevap verebildiler ve bu destana katkıda bulundular… Şimdi çıkarılan KHK onlara kanun karşısında bir dokunulmazlık veriyor, bir muafiyet sağlıyor bu da normal. Vatana hizmet, demokrasiyi koruma ve insanların canını kurtarmak için silaha sarılma o gece ve 16 Temmuz için suç sayılabilir mi?

Bunu “halkı silah kullanmaya teşvik ediyorlar” veya “iç savaş çıkarmak için vize veriyorlar” gibi ithamlar hem art niyetli hem de bugünkü şartlarda biraz ihanet kokuyor…

KHK kimseye bugün veya gelecekte kanun çiğneme, silah kullanma gibi haklar vermiyor. Belli bir zaman dilimi için kendisini bu ülke için feda etmeye hazır olduğunu ispat etmiş insanlara kanun önünde bir geçici yardım. O zaman dilimi de 15 ve 16 Temmuz.

Ama bir de madalyonun öbür yüzü var. O korkunç gece insanlar “askerimiz darbeci de olsa bize silah doğrultmaz hele hele ateş etmez” diye darbecilerin karşısına çıktı ama bu adamların birer katil olduklarını anladığında çoktan şehitler vermiştik. Allah korusun ama ilerde yine birileri bir ihanet içine girerlerse “sokağa çıkmayın, direnmeyin” mi diyeceğiz? Bu halkın artık önünde duramazsınız, darbe yapamazsınız.

KHK’ye karşı çıkanlar FETÖ’nün pis oyunlarına alet olduklarını anlamıyorlar mı? Darbenin üzerinden neredeyse bir buçuk yıl geçti hala etrafımızda FETÖ’cüler var, bu ne iştir?