BU MİLLETİN AYAKLARI ÖPÜLÜR ENES KANTER'LERE ACINIR!

Süleyman KORKMAZ
Tüm Yazıları
Çok büyüksün Türk milleti. Yediğin içtiğin helal olsun sana. Ne mutlu bize ki böyle asil şerefli soylu mükemmel bir milletin ferdiyiz

 

Çok büyüksün Türk milleti. Yediğin içtiğin helal olsun sana. Ne mutlu bize ki böyle asil şerefli soylu mükemmel bir milletin ferdiyiz. Tabancaya tüfeğe değil, tanka, füzeye, bombaya silahsız bir şekilde karşı durarak tarihe altın bir sayfa daha açan bu büyük milletin sadece eli değil inanın ayakları bile öpülür. Rabbime sonsuz hamdü senalar olsun ki bugünleri görmeyi lütfeyledi. 

Her meyvenin çürüğü çarığı olduğu gibi her milletin haini zalimi de çıkıyor.

Bunlar az sayıda olsa da zaman zaman çıkışlarıyla mide bulunduruyorlar.  NBA' de basketbol oynayan Enes Kanter’de en sonunda "Seviyorum ulen" diye çıkış yapmış. Kimi sevdiğini tahmin edersiniz Türk düşmanı Batı'nın emel ve hedeflerinin kadim hizmetçisi diyalog kaşifi, kardeşi kardeşe, evladı ana babaya düşman eden tarihin en kanlı en zalim darbe kalkışmasının talimatını veren Fetö. Enes hocasını çok seviyormuş bunu ısrarla vurgulamakla kalmıyor hizmetlere devam edeceğini kusursuz bir talebe ağzıyla açıklıyor.

İnsan dünyada kimi seviyorsa ahirette onun yanında olur Enes. 

Çok sevdiğin hocanın yanında olacaksın. Bundan emin ol. Çünkü hep doğru söyleyici Peygamber efendimiz  sallallahü aleyhi vesellem dünyada kimi severseniz ahirette onunla olursunuz buyuruyor.  Orada hocanın yanında olacaksın bundan kuşku duyma Enes. Orası neresi olur onu değil de burada nerede gömüleceğini tahmin etmek zor değil "Hainler mezarlığı" Biz kimsenin hain olarak anılmasını istemeyiz ama hainlere yapışanlar ve onları destekleyenler seçimlerini kendileri yapıyorlar. Ona da bir şey yapamayız. 

Sev ulennnn.

Müslümana tevbe kapısı son nefese kadar açık gelin sapıtmışlar dağıtmışlar ve din kardeşine kurşun sıkmışlar pişmanlığınızı dile getirin. Bu arada Çengelköy'e gazi unvanı verilmeli. Hep büyük adamlar evliyalar yetiştiren Kuleli'den bu defa eşkiyalar çıkmış ve orada kan dökmüşler. Çengelköylü darp edilmiş kurşunlanmış, itilmiş kakılmış. Bunu yapanların yerlerde süründüklerini gördük hamd olsun. Çengelköy'e de gazi denildiğini de işitiriz inşallah.

Umut Bulut en iyi hücum presciydi!

Galatasaray kadrosuna büyük paralarla kattığı Olcan Adın, Tarık Çamdal, Endoğan Adili ve Umut Bulut'u kadro dışı bırakarak kampa götürmedi. Kampa götürülmeyen futbolcular o takımın geleceğinde düşünülmediğini herkes bilir.  Ben bu futbolculardan Olcan ve Tarık'ın yeteneklerine hayranım. Nereye gitseler orada parlayacaklardır bundan kuşkum yok. Bonservis bedellerinin pahalı olması sebebiyle bu futbolcular büyük ihtimalle kiralık gidecekler. 

Tek üzüldüğüm kişi Umut Bulut... Çünkü Umut ülkemizde hücum presi en iyi yapan sahada basmadık yer bırakmayan önemli bir santrfor. Belli gol yüzdesi fazla değil ama takımın gollerine katkısı hiç de azımsanamaz.   Teknik adamların eli kolu bağlanamaz kimi isterse almak kimi istemezse satmak lazım ki, başarısızlıkta mazerete kalmasın. Bu sebeple bu futbolcuların gönderilmesine kimsenin diyecek bir sözü olamaz... Taraftarlar bunları istemiyor diye yapılan yayınları da hiç itibar etmeyin.  Galatasaray'ın yeni sezon için en büyük silahı gibi görünen Bruma'nın formu ve katkısı sevindirici ancak devamlılığı olacak mı bunun cevabını vermek şimdilik zor... 

Fenerbahçe'yi stoperler yakabilir!

Monaco karşısında izlediğim Fenerbahçe'nin 3-5-2 sistemini sezon başı olmasına rağmen iyi denecek seviyede uyguladığına şahit olduk. Gerideki üç stoper  Kjaer, Skrtel, Neustadler'in ilk toplar için karar verme zorlukları Fenerbahçe'nin gelecek maçlarda büyük bir problem oluşturabilir. Fenerbahçe'nin en büyük silahı yeniler değil Emenike. Sahanın tartışmasız yıldızı olan Emenike ne kadar hazır ve iyi olduğunu attığı gollerle gösterdi. İlk golünde rakibin gerisindeyken önüne geçip plaseyi yaptı. İkincisinde ise top takibi ve vuruş kalitesini ortaya koydu. 

Fenerbahçe'nin Monaco ile yapılacak rövanş maçı 3 Ağustos salı günü oynanacak. Ancak en büyük tehlike yenilen gol. Bu gol sebebiyle Fenerbahçe zorlanabilir. Oradaki maçta erken bir gol bulması ise bal ve kaymak olur. Ve bütün kabusları bayrama döndürür.

Beşiktaş Sosa ile uzlaşmalı

Mario Gomez'in gidişini durduramayan Gökhan Töre'yi elinde tutamayan Beşiktaş, sahadaki 10 numarası Sosa'yı kadro dışı bırakma sorununu tatlılıkla halletmeli... Bu futbolcunun yerine Oğuzhan'ı düşünen Şenol Güneş'in Sosa'nın boşluğunu doldurabileceğini doğrusu düşünmüyorum. Sosa'dan istediği bonservis ücretiyle onun kalitesinde oyuncu bulma şansı olmayan Beşiktaş, Samuel Etoo'yu alarak Vodefon Arena'yı doldurmayı planlıyor olmalı.  Buna bir şey diyecek halimiz yok...  Ne var ki, forvette Mustafa Pektemek istenmediğine göre Eren Derdiyok seçeneğini değerlendirmek zorunda olan Beşiktaş'ın başını orta saha ağrıtacak gibi görünüyor.  Şenol Güneş hocamız kadro içinden yeni isimleri ön plana çıkararak bir çözüm bulabilir. Bu konuda ona güvenen Beşiktaş yönetimi bizce doğru yapıyor. 

Trabzonspor'un sabıra ihtiyacı var

Trabzonspor ülkemizin kalite teknik direktörlerinden Ersun Yenal'ın sezon başı yüklemeleri ile ilk maçlarda zorlanacağını tahmin etmek hiç de zor değil. Ancak Trabzonspor'un neredeyse bekçisi gibi olan yerel basın bu sabrı gösterecek mi bunu kestirmek kolay değil. Avusturyalı rakibi karşısında özel maçı 6-1 yenerken Uğur Demirok yıldızlaştı. İki gol atan Uğur yeni sezonda agresif, iyi mücadele eden ve rakiplerini zorlayacak bir Trabzonspor izleneceğinin sözünü verdi. Haydi hayırlısı... Geçen yıl yerlerde sürünen Trabzonspor'un bu sezon yukarılarda olmasını umuyor ve bekliyoruz...