​BU İŞ FETÖ-AK PARTİ OLAYI DEĞİL…

İlnur ÇEVİK 23 Haz 2017

İlnur ÇEVİK
Tüm Yazıları
Fetullah Gülen terör örgütü yani kısaca FETÖ Türkiye'de 15 Temmuz gecesi kanlı bir darbe yapmaya kalktı ve suçüstü yakalandı.

Fetullah Gülen terör örgütü yani kısaca FETÖ Türkiye’de 15 Temmuz gecesi kanlı bir darbe yapmaya kalktı ve suçüstü yakalandı. FETÖ darbecileri yakalanarak adalete teslim edildi ve şimdi davaları devam ediyor…

Ama aylar geçtikçe FETÖ’nün algı operasyonu yöneticileri gayet sinsice bir planı yürürlüğe koydular ve sanki bütün olay FETÖ ile Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) arasında bir çekişme imiş ve mahkemede de iki taraf hesaplaşıyormuş gibi bir hava estiriyorlar. Olayı hatta bazıları Fetullah Gülen ile Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan arasında bir mücadele gibi göstermeye çalışıyor.

Hâlbuki olay çok açık… FETÖ’nün Türk Silahlı Kuvvetler içinde yuvalanmış hainler hükümeti devirip cuntalarını iş başına getirmeye kalktılar ve bunu bir kanlı darbe girişimi ile gerçekleştirmek istediler…

Bu darbe ise Türkiye tarihinde en kanlı darbe teşebbüsü olarak tarihte yerini aldı. Darbeciler kendilerine bayrak sallayan halkı tanklarla, zırhlı araçlarla, atak helikopterleri ile ve F-16’larla biçtiler ve 249 şehit ve iki binin üzerinde gazi verdik.

Yani darbe devlete ve halkımıza karşı yapıldı ve kan döküldü. Yani bu iş AK Parti ve bir cemaat arasında hesaplaşma falan değil. Olay bu devletin yargısının bu darbeyi yapanların, yaptıranların yargı tarafından hesaba çekilmesi ve yaptıklarının en ağır cezalarla ödemeleri operasyonu…

Ama görüyoruz ki darbeye muhatap olmuş kişiler bile bir vurdumduymazlık içinde. Darbeciler koca komutaları yere yıkıp onları yerlerde yatırarak ellerini bağlamadılar mı? Peki, bu komutanlar neden bu davalara girip izlemiyorlar, müdahil olmuyorlar? Neden genelkurmay bu yalan söyleyen darbecilerin maskelerini düşürmek için avukatlarını, uzmanlarını bu davalara göndermiyorlar?

Neden bu darbede bombalanan gazi Meclis’in yetkilileri bu davalara katılmıyorlar, STK’lar neden bu davalara temsilciler göndermiyorlar? Yerle bir olan TBMM binasının altında kalması istenen sadece AK Parti milletvekilleri değildi, bütün parlamenterler hedef oldu… Peki bu insanlar neden FETÖ davalarında yoklar?

Bu iş yalnız AK Parti’nin işi değil, bu iş hepimizin işi. Hepimiz o gece Ankara’da ve İstanbul’da darbecilerin çirkin ve hain yüzlerini görmedik mi? Bu davaları sıkı tutmamız lazım.