2017 YATIRIM YILI OLACAK

Yıldıray GÖKKAYA
Tüm Yazıları
2017 yılında da her şeye rağmen yatırımlar devam edecek. Umutlarımızı ve Türk ekonomisinin gücünü perçinleyerek hainlere cevap verecek.

Yeni yılın bizlere umut getirmesini bile kıskanan hainler yüzünden kanlı bir yılbaşı geçirdik. Nasıl ki hatırlamak dahi istemediğimiz 2016 yılında tüm saldırılara rağmen ekonomi ayakta kalmayı başarmış ve hatta Türk konut sektörü satış rekoruna doğru uzanmışsa, 2017 yılında da her şeye rağmen yatırımlar devam edecek. Umutlarımızı ve Türk ekonomisinin gücünü perçinleyerek hainlere cevap verecek.

Yeni yılın ilk köşe yazısında bu mega yatırımları hatırlatmak istedim:

Aralarında Ankara-Niğde ve Aydın-Denizli hattının da bulunduğu 706 kilometrelik otoyol inşa edilecek. 68 kilometrelik toplam 41 tünelin de yapımı tamamlanacak. İstanbul Finans Merkezi, Kanal İstanbul, 3. Havalimanı, Akkuyu Nükleer Santrali ise hız kazanacak. 

Bunların yanı sıra Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi’nin de yine bu yıl hayata geçirilmesi ve 1915 Çanakkale Köprüsü'nün temelinin atılması hedefleniyor. 

Yeni yılda çok sayıda Yüksek Hızlı Tren (YHT), karayolu, havalimanı ve tünel projesi de hayata geçirilecek. Toplu Konut İdaresi ise (TOKİ) yeni yılda 65 bin konutun yapımını tamamlayarak vatandaşa teslim edecek.

 68 KM'LİK 48 YENİ TÜNEL 

BAŞBAKAN Yıldırım ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda 2017 sonuna kadar 68 kilometre uzunluğunda 41 tünelin tamamlanması hedefleniyor. Ovit Tüneli (Rize-Erzurum), Cankurtaran Tüneli (Hopa-Borçka), Cudi Tünelleri (Cizre-Şırnak), Geminbeli Tüneli (Suşehri-Sivas), Güzeldere Tüneli (Van-Hakkari) ve Demirkapı Tüneli'nin (Antalya-İbradı) sene sonuna kadar açılışının yapılması planlanıyor. 

Hükümetin karayolu yatırımları kapsamında 'Ankara-Niğde Otoyolu' ve 'Aydın-Denizli Otoyolu' dahil olmak üzere 706 kilometrelik otoyol projesinin ihalesi gerçekleştirilecek. 'Ankara-Niğde Otoyolu', 'Aydın-Denizli Otoyolu', 'Ankara-Kırıkkale-Delice Otoyolu ve Kırıkkale Çevre Yolu' ile 'Mersin-Erdemli-Taşucu Otoyolu' başta olmak üzere yılbaşından itibaren 706 kilometrelik otoyol projesinin ihalesi gerçekleştirilecek.

Özetle mega yatırımlar güvenli yarınlara yol olacak...