2017 BEKLENTİLERİ SEKTÖRE HAREKET KATABİLİR

Yıldıray GÖKKAYA
Tüm Yazıları
2017 yılında KDV indirimi, yabancıya vatandaşlık verilmesi, dar gelirli vatandaş için üretilen konutlara ilave teşvik verilmesi gibi yeni uygulamalar piyasalarda merakla bekleniyor.

Hep beraber zor bir sınav verdiğimiz 2016 yılının son haftasına girerken, yeni yıla, yeni yılın gündem ve beklentilerine birlikte bir göz atalım istedim.

Ekonominin lokomotifi olan ve yatırımların tam gaz devam ettiği sektörün 2017 yılı gündemi oldukça yoğun. 2017 yılında KDV indirimi, yabancıya vatandaşlık verilmesi, dar gelirli vatandaş için üretilen konutlara ilave teşvik verilmesi gibi yeni uygulamalar piyasalarda merakla bekleniyor.

Amacından uzaklaştığına ilişkin kimi eleştirilerin yapıldığı kentsel dönüşüm politikasına 2017'de yeni düzenlemeler getirilmesi de yine beklentiler arasında.

31 Mart'a kadar 150 m2 ve üzeri konutlara uygulanan KDV indirimi, 1 Temmuz 2017'ye kadar uzatılan kentsel dönüşümde yüzde 25'lik imar artış hakkı ve yine 2017'de yürürlüğe girecek olan kira sertifikası ihracı, yeni yılın önemli dinamikleri olacak. 

Kesinleşen bu teşviklere ek olarak dar gelirli vatandaş için üretilen konutlar konusunda ilave teşviklerin gelmesi de beklentiler arasında yer alıyor.

Aslında her ne olacaksa olsun, yatırımcının gözünün korkutulmaması, tersine teşvik edici ortamın sağlanması bu noktada hayati önem taşıyor.

2017 yılı için Cumhurbaşkanlığı referandumu dışında ekonomik gelişmeler, güvenlik durumu ve terör olayları belirleyici faktörler olacak. Her şeyin iyi gitmesi halinde işler düzelecek. Bugün ayakta kalmayı bilen, gelecek yıl güzel günleri görebilecek.

Ne diyelim, hoş gel 2017. 2016'nın acılarını unutturmak istercesine hoş gel..