KÜLTÜR YOLUNU HALKIN YOLUNA SEREN GÜÇ

Gaziantep, defalarca gitmeme rağmen her gidişimde beni heyecanlandıran şehir oldu.

Pazar 01 Ekim 2023 02:40
​KIZIL MEYDAN'IN IŞIKLARI YANIYOR

Rusya'da Türkiye ile ilişkiler nasıl görülüyor, halk ne düşünüyor diye merak ediyorum.

Pazar 16 Nisan 2023 00:00
​TÜRKİYE-RUSYA ENERJİSİ TUTTU

Moskova büyükelçiliğimizde, büyükelçi Mehmet Samsar'ı ziyaret ettim. Dışişleri Bakanlığımızın gönül elçileri olan büyükelçilerimiz her ülkede olduğu gibi Moskova'da yine beni kendi evimde Türkiye'de gibi hissettirdi. Büyükelçilik'ten içeri girdiğinizde kendinizi güvende ve mutlu hissediyorsunuz.

Pazartesi 10 Nisan 2023 02:40
İNSANIMIZA DEĞER, ANADOLU'YA DEĞER, TÜRKİYE'YE DEĞER

Cumartesi sabah THY uçağı ile Kahramanmaraş'a indiğimde önce havayı derin derin içime çektim.

Pazartesi 27 Mart 2023 02:40
BAĞDAT, ERBİL, MUSUL VE KERKÜK'TE KÜLTÜR DİPLOMASİSİ

Türkiye son yıllarda diplomasi anlamında büyük çalışmalar yapıyor. Geçtiğimiz yıl başlayan Rusya-Ukrayna savaşı ile Türkiye'nin başlattığı özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın özel çabası ile iki ülkeyi bir araya getirme çabası dünya barışı adına çok önemliydi.

Cumartesi 14 Ocak 2023 02:30
TÜRKİYE'SİZ AB GÜVENLİĞİ OLMAZ

Kısa süre sonra Türkiye adına Brüksel'de AB Daimî Temsilciliği görevini üstlenecek olan Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği (AB) Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı ile, Brüksel'deki yeni görevine başlamadan önce Ankara'da 2022 yılı Türkiye AB ilişkileri ve Türkiye'nin AB sürecindeki güncel gelişmeleri değerlendirdiği bir buluşma gerçekleştirdik.

Salı 27 Aralık 2022 08:35
BAŞÖRTÜSÜNE ANAYASAL GÜVENCE "SORUN VARSA ÇÖZÜLMELİ"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, başörtüsüne yönelik Anayasa değişikliği teklifine ilişkin, "Türkiye'de eğer böyle bir sorun varsa, sorunun tümüyle çözülmesi gerektiğine inanan birisiyim." dedi.

Çarşamba 14 Aralık 2022 12:25
İLTERİŞ KUTLUK KAĞAN'IN ÇAĞRISI 

Uluslararası Türk Akademisi ile Moğol Bilimler Akademisi Arkeoloji Enstitüsü iş birliğinde Moğolistan'ın Ötüken bölgesinde yürütülen bilimsel kazı çalışmaları sonucunda Göktürk Devleti'nin hükümdarları Bilge Kağan ve Kül Tigin'in babası İlteriş Kağan'ın külliyesi ile yazıtı yakın zamanda bulunmuştu.

Cuma 07 Ekim 2022 00:00