HOŞBULDUK!

Funda ÖZKALYONCU
Tüm Yazıları
Yıllardır radyo, televizyon, internet sitesi, facebook, twitter, instagram gibi medya kanalları aracılığı ile bir şekilde birlikteliğimizi sürdürüyoruz.

Yıllardır radyo, televizyon, internet sitesi, facebook, twitter, instagram gibi medya kanalları aracılığı ile bir şekilde birlikteliğimizi sürdürüyoruz. Şimdi birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız olan şu günlerde de; Yeni Birlik’te birlikte olacağız… Bazen dertleşip üzüntümüzü paylaşacağız… Bazen çevremizde olan bitene kahkalarla güleceğiz… Hayata, insana dair her konuda bu köşede birlikte olacağız… Kısaca; Hoşbulduk efendim…  

Hayat avaz avaz!

Adam kocaman kocaman okullara gitmis, kocaman kocaman kariyer yapmış. AB ülkelerinden birine büyükelçi olmuş. Ayrıldığı eşine facebook hesabından  hırsız vaaaaarrrrrr! hırsız aranıyooorrr! diye yazmış… Kadın savcılığa suç duyurusunda bulunmuş!!! Kadın kocaman kadın olup evlenmiş… Gece olmuş, kocası yatak odasında uyurken eve sevgilisini almış… Cesaret, cahillik, şuursuzluk, terbiyesizlik, ahlaksızlık bir araya gelmiş, avaz avaz oluvermiş!!!

Cem Özer , sevgilim başkaları ile beraber olabilir, benim için sorun değil demiş, avaz avaz.. İnsan düşünedursun, adam hayatta neleri üst üste koydu, neleri üst üste eksiltti de ; ilişkileri, evliliği , sadakati  bu kadar anlamsız kıldı..”Beni kör kuyularda merdivensiz bırakma” diyen Münir Nurettin’i üzdü..

Nurgül Yeşilcay ; bir makyaj malzemesinin reklam yüzü olmuş... Kırmızı ruj kadının en büyük silahıdır demiş, avaz avaz... Bu; kime, neye, neden acep silahtır diye kara kara düsünürken; daha  15 gün önce, Erkan Petekkaya’ya taş üstünde taş bırakmamış, erkek egemenliğine son vereceğini, erkeklerin kadınları ezmesine ASLA izin vermeyeceğini, ezilmeye DUR diyeceğini avaz avaz bağırmıstı. Bizi oyalamıştı... Şimdi toparlanmış, kadına dair ezilme sorunumuzu çözmüş ve kırmızı ruj silahı ile karşımıza gelmişti.

Hey gidi hayatın avaz avaz hali…
Hey gidi insanın avaz avaz hali…
Hey gidi samimiyetsizlik hali…

Funda’ya takılanlar..

“Cehennem insanın kendi cigeridir” demiş, ne kadar doğru 
Muğla’da edebiyat öğretmeni (ciğer kontrolü)…  
Öğrencisine “”öperim güzelim” diye mesaj atmış. (Edepsiz kontrolü)