Vakıf Katılım web

​HER KADININ BİR OĞLU OLMALI, ADI ALİ IHSAN OLMALI!

Funda ÖZKALYONCU
Tüm Yazıları
Her kadının bir oğlu olmalı.

Her kadının bir oğlu olmalı.

Önce koynunda büyütmeli, sonra boyunu aşmalı. Mutfakta bir şeyler hazırlarken, gelip kafasından, tam tepesinden öpmeli annesinin. Daha dün altını temizliyormuş gibi, "çok fıstıksınız bugün hanımefendi" demeli.

Her kadının bir oğlu olmalı.

Bulaşık makinasını açıp, yarı dolu, sıyrılmamış tabağı bardak bölmesinde bulmalı her kadın. Terlikleri mutfakta yere yapışmalı, "oğlum şu reçelle kavga mı ediyorsun, napıyorsun" diye seslenmeli içeri, kocaman bir adam gelmeli karşısına, ağzı burnu reçel içinde kadına bakıp "ne reçeli" demeli.

Her kadının bir oğlu olmalı..

Kirlisini, terlisini temizlerden ayırmayı bir türlü öğrenememeli. Söylenmeye başlayınca da, kucağına aldığı gibi havaya kaldırıp "dünyanın en huysuz ama en güzel annesi" diye sevmeli. 

Her kadının bir oğlu olmalı.

Yolda yürürken kolunu omuzuna atmalı, ileride yolda kalabalık bir grup gördüğün de annesini diğer tarafa almalı, sanki düne kadar annesinin kucağında gezen o değilmiş gibi. 

Her kadının bir oğlu olmalı.

45 numara ayakkabıları evin ortasında çıkarıp, gelip yanına, sanki daha dün 4 yaşında gibi başını göğsüne koymalı, yoruldum annem, açım demeli.. 

Her kadının oğlu olmalı. 

O oğul bir gün baba olmalı.

Adı... Ali İhsan Yıldırım olmalı.

Ali ihsan Yıldırım, kim?

Antalya'da yaşıyor, alüminyum ustası.. Evli ve baba. 2014 yılında bir kız çocuğu oluyor, adı Özge Yıldırım 6.5 aylık doğuyor.. Özge'cik altı aylık bebek iken bir iğne oluyor.. Ve bu yanlış iğne sonucunda, bacağı kangren oluyor ve kesiliyor. Özge şimdi 3 yaşında. Bacağına protez takılıyor.

Yürümesi için fizik tedavisine gitmesi lazım, babacığın parası yok. Aslan baba evinde tavana, alüminyumdan yaylı bir düzenek yapıyor. Bu düzeneğe kızını belinden ipe bağlıyor ve ipin rayın üzerinde hareket etmesini sağlıyor. Ve Özge yürümeyi öğreniyor.

Yukarıda ki satırlarda oğullarını anlatan analara, 

Allah böyle evlat bağışlasın diyorum.

Bu baba keşke oğlum olsa diyorum.

Babanın ailesine tutunma çabasına, daha ne olabilir, şahane diye hayran kalıyorum.

Sonsuz bir zamanda yaşıyormuş gibi, biricik kızının yürüme hayallerine, elinden gelen her şeyi yapan bu oğula hayran kalıyorum.

Özge'cim..

Aslan gibi kocaman yürekli bir baban var.

Sarıl ona bizim için.

Her kadının, Ali Ihsan isminde bir oğlu olmalı.

Funda'ya takılanlar..

... Reklamcı Alinur bey ile röportaj yapmışlar.. Bizde oyuncular kötu, sadece kızmayı, bağırmayı biliyor. 

Hollywood sinemasında oynayacak oyuncu yok demiş. Kendini ifade edebilen oyuncu yok demiş.. Yüzünde 28 kası kullanabilen bir tek oyuncu yok demiş.. Haklısınız beyefendi.. Ama sizin de reklam filmlerinizi, hatta anlamsız bir serginizi gezmiştim, hatırlıyorum.. Hepsi kötüydü.. Biri çıksa dese ki bizde bir tek reklamcı yok.. Sonunda; hepimiz haklıyız, hepiniz kötüsünüz.

... 7 Mayıs İzmir'de, Omurilik felcine yönelik, araştırmaları desteklemek amacıyla, "Wings for Life World Run" koşusu düzenleniyor. Bu koşu, 24 ülkede eş zamanlı koşulacak.. Türkiye’nin en büyük koşu takımına başarılar dilerim.