Ne umduk ne bulduk, dağ fare mi doğurdu ne...

2016'NIN AKILDA KALAN SPOR OLAYLARI

Toplumumuz için olmazsa olmaz tutkularımızdan biri, belki de en önemlisi futboldur. Öyle tutkunuyuz ki, her şeyimizi onun uğruna fedaya hazırız. Ülke olarak böylesine fanatiği olduğumuz bu takım sporunun 2016’da geride bıraktıklarından yeterince mutlu olabildik mi!.

Geride bıraktığımız 2016 yılı ülkemizin gözdesi olan futbol dünyamızda akılda kalan bir çok ilginç olayları ile hiç unutulmayacak. Bulabildiklerimizden seçebildiğimiz ilginç olayları arşivinizde bulunsun diye, tarih sırasına göre aşağıda sıralamaya çalıştık. Çok başarımızı yansıtan olaylar olmasa da futbolumuzun bir yıllık panoraması olması açısından ilginizi çeker diye düşündüm. Umarım iyi etmişimdir.

6 OCAK: Arda Turan, Barcelona'nın cezasının bitmesiyle ilk kez Kral Kupası'nda Granada karşısında Katalan ekibinin formasını giydi.

21 ŞUBAT: TT Arena'da Galatasaray-Trabzonspor maçında bordo-mavili formayı giyen Salih Dursun, takımının 8 kişi kalmasının ardından Deniz Ateş Bitnel'i protesto etmek için hakeme kırmızı kart gösterdi.

2 MART: Galatasaray, mali kriterleri yerine getirmemesi sebebiyle UEFA'dan 1 yıllık men cezası aldı.

12 MART: Emre Mor'un milli takım tercihini Türkiye'den yana kullanmasının ardından, Türkiye Futbol Federasyonu'nun yaptığı başvuru, FIFA Oyuncu Statüleri Komitesi tarafından kabul edildi.

17 MART: Hakem Ivan Bebek, Fenerbahçe'nin Avrupa Ligi'nde Braga'ya 4-1 mağlup olarak kupaya veda ettiği maçta Sarı-Lacivertli temsilcimiz aleyhine inanılmaz kararlar verdi.

10 NİSAN: Beşiktaş'ın yeni stadı Vodafone Arena açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dönemin Başbakanı Davutoğlu, Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, yeşil sahaya inip top oynadı.

24 NİSAN: Trabzonspor'un Fenerbahçe'yi ağırladığı maçta bir bordo-mavili taraftar, 89. dakikada çizgi hakemi Volkan Bayarslan'a saldırdı, maç iptal edildi. Hakemlerin ve oyuncuların soyunma odasına gitmesinin ardından direklere tırmanan bir holigan, Fenerbahçe bayrağının ipini kesti.

24 NİSAN: Trabzon'un kaptanı Onur Kıvrak, taraftarından yediği küfürler üzerine, formasını ve eldivenini yere bırakıp eliyle "Benden bu kadar, bırakıyorum" işaretini yaparak ayrılacağını ima etti. Deneyimli eldiven daha sonra "Karıma kızıma küfrettiler" dedi.

27 NİSAN: Galatasaray, Strasbourg'u Abdi İpekçi'de 11 sayı farkla devirip EuroCup'ı kazandı.

14 MAYIS: Beşiktaş Mali Kongresi'nde önce üye aidatlarının yükseltilmesi konusu yüzünden kavga çıktı. Daha sonra ortam bir kez daha gerildi ve başkan Fikret Orman, yaptığı konuşmada kendisine eleştirilerde bulunan kongre üyesi İsmail Tugay Güzel'e tokat attı.

14 MAYIS: Türkiye Futbol Federasyonu Dopingle Mücadele Kurulu'nda, Beşiktaş ve Osmanlıspor futbolcularına yapılan müsabaka dışı doping kontrollerinin tartışmaya neden olması üzerine, kurul başkanı ve üyeleri istifasını sundu.

15 MAYIS: Spor Toto Süper Lig 2015/2016 sezonunda Beşiktaş şampiyonluğa ulaştı. 7 sezon sonra şampiyonluk kazanan Kara Kartal, büyük sevinç yaşadı.

15 MAYIS: Fenerbahçe, Euroleague finalinde CSKA'ya 101-96 mağlup olarak kupayı kazanamadı. Sloven hakem Javor verdiği kararlarla tepki çekti.

20 MAYIS: UEFA, FFP'ye uymadıkları gerekçesiyle Fenerbahçe ve Trabzon'a kadro kısıtlaması getirdi. Bunun yanı sıra Sarı-Lacivertliler'in 7.5 milyon Euro, Bordo-Mavililer'in de 2 milyon Euro'luk gelirlerine tedbir koydu.

26 MAYIS: Ziraat Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe'yi Podolski'nin golüyle 1-0 yenen Galatasaray şampiyon oldu. Sarı-Kırmızılılar, Avrupa'dan men cezasını 1 sezonla savuşturmuş oldu.

13 HAZİRAN: Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde Fenerbahçe ile Anadolu Efes arasındaki play-off final serisini 4-2 kazanan sarı-Lacivertli ekip, 2015-2016 sezonunun şampiyonu oldu.

22 HAZİRAN: EURO 2016'da grubumuzda 3. olduk, en iyi 3.ler arasına girmek için son maçı bekledik. İstediğimiz sonuçlar çıkmayınca turnuvaya erken veda ettik.

7 TEMMUZ: Galatasaray'ın efsane kalecisi ve milli takım kaptanı Turgay Şeren 84 yaşında vefat etti. Hastalığı nedeniyle bir süredir tedavi gören "Berlin Panteri" lakaplı, Türk futbolunun efsane ismi Turgay Şeren hayatını kaybetti.

13 AĞUSTOS: Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanacak olan Süper Kupa maçı öncesinde iki takımın taraftarları arasında çıkan bıçaklı sopalı kavgada dört Galatasaraylı taraftar bıçaklanarak yaralandı.

13 AĞUSTOS: Turkcell Süper Kupa'yı Galatasaray kazandı. Konya'da Galatasaray ile Beşiktaş arasında yapılan maçın normal süresi 0-0, uzatma bölümü ise 1-1 berabere bitti. Penaltı atışlarında rakibine 3-0 üstünlük sağlayan Galatasaray, üst üste 2. kez kupanın sahibi oldu.

14 AĞUSTOS: Trabzonspor'da geçtiğimiz sezonun sonunda kadro dışı bırakılan ve kendisine kulüp bakan Özer Hurmacı'nın park halinde duran aracı kurşunlandı.

27 AĞUSTOS: Fatih Terim EURO 2016'nın faturasını kesti. Arda Turan, Burak Yılmaz, Gökhan Gönül, Hakan Balta, Selçuk İnan ve Caner Erkin, Dünya Kupası elemelerindeki Hırvatistan maçı kadrosuna alınmadı. Bu isimlere 4 maç sonra af geldi.

22 EYLÜL: İstanbul İl Güvenlik Kurulu toplantısı sonrası 6 yıllık deplasman yasağı kalktı. Derbilerde 6 yıl sonra taraftarlar takımlarını deplasmanda destekledi.

19 EKİM: Fenerbahçe kafilesini taşıyan uçağın ön camı çatlayınca Macaristan'ın başkenti Budapeşte'ye zorunlu iniş yapıldı. Fenerbahçe, olayı önce 'Kuş çarpması' olarak açıkladı. Ancak sonra Borajet 'teknik arıza' nedeniyle camın çatladığını belirtti.

23 EKİM: Göztepe ile Eskişehirspor maçında; İzmir ekibinin 90+2'deki galibiyet golünden önce yoğun faul itirazı yapan Eskişehirspor, karar değişmeyince sahadan çekildi. Hakem maçı tatil etti. PFDK, Eskişehirspor'u Göztepe maçında 3-0 hükmen mağlup sayıp, 3 puan silme cezası verdi.

23 EKİM: Eczacıbaşı VitrA Kadın Voleybol Takımı, dünya şampiyonu oldu. Final maçında İtalyan ekibi Pomi Casalmaggiore'yi 3-2 yenen Eczacıbaşı VitrA, üst üste 2. kez adını zirveye yazdırdı.

3 KASIM: Fenerbahçe'nin Manchester United'ı 2-1 yendiği maçta ilk golü alan Sow'un rövaşatası dünyada birçok site tarafından yılın golü seçildi.

6 ARALIK: Şampiyonlar Ligi'nde temsilcimiz Beşiktaş deplasmanda Dinamo Kiev'e 6-0 yenildi. Kartal Devler Ligi'ne veda etti.

7 ARALIK: Barcelona'nın yıldızı Arda Turan, Borussia Mönchengladbach karşısında attığı gollerle Şampiyonlar Ligi'nde hat-trick yapan 3. Türk oyuncu oldu.

9 ARALIK: UEFA Avrupa Ligi tarihinde ilk kez 3 Türk takımı (Beşiktaş-Fenerbahçe-Osmanlıspor) son 32 turunda mücadele edecek.

10 ARALIK: Vodafone Arena'da yapılan Beşiktaş-Bursaspor maçının ardından, stat yakınlarında iki ayrı bombalı terör saldırısı düzenlendi. Tüm ülkeyi yasa boğan saldırılarda 37'si polis, 7'si sivil 44 vatandaş şehit oldu.

22 ARALIK: Türk Futbol ailesi, şehitler için bir araya gelerek Vodafone Arena'da Yıldızlar Karması Şehitlere saygı maçı yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da organizasyona katıldı. Hakem Cüneyt Çakır'ın yönettiği mücadele 4-3 Yerliler Karması'nın üstünlüğü ile sona erdi.

26 ARALIK: Türkiye Spor Toto Süper Ligi, Turgay Şeren Sezonu ilk yarısı Trabzon-Fenerbahçe karşılaşması ile sona erdi. Karşılaşmayı deplasmanda Fenerbahçe 3-0 kazandı. Sezonun ilk yarı Lig Fikstüründe ilk beş sırası; 1. Başakşehir; 36 puan, 2. Beşiktaş; 35 puan, 3. Galatasaray; 33 puan, 4. Fenerbahçe; 31 puan ve 5. Bursaspor; 27 puan şeklinde oluştu.

İşte 2016 yılına yansıyan ve futbol dünyamızda öne çıkan ilginç olaylar.. Pek rutin işler gibi görünüyor olsa da futbol dünyamızın kısır döngüsü içinde öne çıkan, futbol dünyamızdakilerin gönlünü hoş eden veya düşündüren, üzen olaylardan öne çıkanları buraya aktardık. Umarım ilginizi çekmiştir.