Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay'a göre ilçe Türkiye'nin minyatürü. Son derece doğru bir tespit. Altunay, "Dolayısıyla burada çıkan ses, Türkiye'nin sesi gibidir. Kardeşliği pekiştirmek adına yaptığımız faaliyetler onları dinlemek, onların kültürlerine değer vermek birlikte hareket ediyoruz' diyor.
Başkan, “Sultangazi ilçesinin belediye başkanı olmak hem avantajlı hem de dezavantajları olan bir durum. Gazi olayları ile anılan bir ilçenin başkanı olmuştum. Sultangazi’nin en büyük sorunu imaj sorunuydu. Bu imajı yıkmak istiyordum. Çok çalıştık. İnatla üzerine gittik. Korkmadık, geri çekilmedik, hiç yılmadık ve çok şükür şimdi Gazi olayları ile anılan ilçe olmaktan kurtulduk. Cesaretle gittim, korksaydım bütün bunları başaramazdım. İyi projeler yaptığımı gören halk da yanımda durdu. Yaptıklarımızı gördükçe büyük bir haz duyuyorum. Belediye başkanı olmadan önce yaptığım bütün işleri bıraktım, sadece devletin verdiği maaş ile işime olan sevgimle halka hizmet ediyorum, etmeye devam edeceğim.” ifadelerini kullanıyor.
Bir kahve içimi vakite pek çok konuyu sıkıştırmayı başarıyoruz sohbetimizde. Malum ülke seçim sürecinde, başkanı çok meşgul etmek de doğru değil.
“Sultangazi ilçesinin tek dezavantajı taş ocakları..”
Başkan Altunay’a göre ilçesinin tek dezavantajı 16 adet çalışan taş ocağı. Başkan, “Bunlar hep burada kalacak diye bir şey yok.” diyerek bir gün kaldırılabileceklerine işaret ediyor. İnandığı şey bir gün o ocakları kapatıp bulundukları yere büyük projeler yapmak. Altunay, “Biz buraya yaşam merkezi olabilecek bir proje başlayalım istedik. Bunu yapmaya da başladık. Ayrıca, yaşam merkezi olacak yeni bir projemiz var. Bu projeye benim ömrüm yetmese bile benden sonra gelen devam eder. 24 kilometrekarelik alana doğal yaşam parkı kurmayı hedefliyoruz. Var olan 2 Kent Ormanı da bu proje alanında, bir parçası. Bin 600 dönüm 2 Kent Ormanı yan yana. Kent Ormanları, 24 kilometrekarenin 1.6 kilometrekaresini kapsıyor. İçinde hobi bahçeleri, at binicilik alanları, spor alanları, ormanları ile çok büyük bir yaşam merkezi oluyor. Projenin büyüklüğünü buradan hesap edin.” sözleriyle bir büyük hayalini paylaşıyor.
“3.Havaalanına’da çok yakın bir konumdayız”
Gerçekten de, 820 dönümlük kent ortamın 2012 yılından bu yana tüm yeşilliğini ve güzelliğini en iyi şekilde korumayı da başarmış bulunuyor. 7’den 70’e tüm geniş kitlelere hitap eden en güzel yerlerden biri olmayı başarmış olan Mimar Sinan Kent Ormanı piknik yapılacak yerleri.. Parkları tam bir doğa havasında gelen ziyaretçilerine en iyi şekilde sunmakta.
Mimar Sinan Kent Ormanında bakıldığında toplamda 2 bin 400 kişiyi ağırlayabilecek amfi tiyatro yer almakta. Ayrıca kent ortamına gelen kişiler ise karşılarında 16.60 metre yüksekliğe sahip olan seyir kulelerini görmekte. Aynı zamanda tüm bunların haricinde ise tünel, köprü, oyun alanları, kaydırak, şadırvan, piknik alanları, at çiftliği, tüneller bulunuyor.
Bakıldığında gerek büyüklüğü gerekse de birden farklı tüm özelliklerini gelen ziyaretçilere açarak bir farklılık oluşturması Mimar Sinan Kent Ormanı güzelliğinin bir kez daha ortaya konulmasına da en iyi şekilde yardımcı olmuş.
Başkan, son olarak “Kent ormanlarını hayata geçiren halkın huzurla yaşayacağı sosyal alanları yapan belediye olarak anılan ilçe olduk. Yılda 2.5 milyon insan geldiği Kent Ormanları’nın olduğu ilçe olduk. Bunu gerçekleştirdik. Anılacak o kadar çok şey yaptık ki şimdi projelerimiz ile konuşuluyoruz. Sultangazi konumu ile artık çok değerlendi. 3.Havaalanına’da çok yakın bir konumdayız.” diyor.