YILBAŞINA ÖLÜ GİRDİK

Serpin ALPARSLAN 02 Oca 2017

Serpin ALPARSLAN
Tüm Yazıları
Suriye sorunu çözülmeden ülkemizin refaha ulaşması zor gibi görünüyor.

2017 ilk dakikalarının bilançosu 39 ölü, 65 yaralı.

2016 yılında pek çok acı günler yaşadık. Bugün burada 2016 yılı kayıplarımız ve kazanımlarımızdan bahsetmeyi düşünürken böylesine kanlı bir geceyle 2017 yılına girmeyi hayal bile edemezdim.

Yeni yıl; tek dileği umut ve huzur olan İstanbulluların, 2017 yılının ilk saatinde bir teröristin eğlence mekanında 39 cana kıymasıyla başladı.

Asıl amaç; medeniyet ve mezhep çatışmalarına yol açma çabası ile aslında sadece ülkemize değil dünyanın dikkatini çekmek.

Bildiğim kadarıyla; AB ülkelerinin “Terör sözleşmesi”  yenilenerek yeniden gözden geçirmesi ve “terör nedir ve terör ile mücadele nasıl yapılmalıdır?” gibi en önemli başlıkları tanımlamasına yönelik ele alması beklenmeyen bir gelişme.

Ancak, bazı ülkeler terör tanımını  “terör örgütlerin hürriyet savaşçıları” olarak nitelendirilip, hatta “senin teröristin- benim özgürlük savaşçılarım”  olarak düşünmesi, yardım ve destek oldukları da bilinen bir gerçek. 

Aslında AB ile Türkiye arasındaki vize serbestliği hakkında 72 fasıl içinde dondurulma kararının en önemli faslı terör tanımı olmuştu.

Dünya çok küçük aslında ancak uluslararası sistemde iletişim kurarak masaya oturmak tek çare olarak görünüyor. Jeopolitik risklerin tamda ortasında sahnede olmamızdan dolayı nasıl bir diplomasi kararlar ile bunu yürütebiliriz sorusuna…

Suriye sorunu çözülmeden ülkemizin refaha ulaşması zor gibi görünüyor.

Hepimizin başı sağolsun.