CEP TELEFONU SATMANIN DAYANILMAZ HAFİFLİĞİ

Perşembe 10 Kasım 2016 00:00
CEP TELEFONU PAZARINDA ORTA SEGMENTİN YÜKSELİŞİ

​Biz teknoloji editörler hep en yeni ve doğal olarak da en pahalı ürünleri anlatmaya bayılırız. Açıkça söylemek gerekirse teknolojik anlamdaki lüksü kendi hayatımızda da yaşadığımız algısını yayabilmek için elimizden geleni yaparız. Aramızda bazı "işini çok iyi bilenlerin" incelemeye gelen cihazı iade etmeyerek köydeki akrabalarına hava atma huyu da vardır.

Perşembe 03 Kasım 2016 02:00
VURUN SAMSUNG'A

​Her ne kadar artık Samsung Galaxy Note7 ile ilgili bir şey yazmak istemesem de sektör halen bu konuyu konuşuyor. Benim fikrim net; Samsung üzerine düşeni yaptı ve kimseyi üzmeyecek bir değiştirme kampanyası başlattı.

Perşembe 27 Ekim 2016 02:00
İPHONE 7 ALIR MIYIM?

​Her zaman yaptığım gibi başlıkta sorduğum sorunun cevabını peşinen vereyim ve sonra da nedenlerimi anlatayım. Ne iPhone 7 ne de iPhone 7 Plus benim satın alıp kullanmak isteyeceğim telefonlar değil. Her ikisinin de hiçbir teknolojik yeniliğe sahip olmadığını düşündüğüm gibi tıpkı çoğu Apple ürünü gibi bunların da para tuzağı olduğunu kolayca söyleyebilirim

Perşembe 20 Ekim 2016 00:00
VE NOTE7 TARİHE KARIŞIR…

​Samsung, 2 Eylül günü tüm dünyada Galaxy Note7'lerin satışını durdurup, geri çağırma kararı aldığını açıkladığı andan beri hem kulislerde, hem son kullanıcı nezdinde en çok konuşulan konuyu da belirlemiş oldu. Bana soracak olursanız Apple'ın yeni telefonu olan iPhone 7'nin lansmanı bile Note7 olayını gölgede bırakamadı ki son yıllarda her yeni iPhone lansmanı ile gündemin değişmesine epey alışmıştık.

Perşembe 13 Ekim 2016 00:00
GOOGLE OYUNUN KURALINI DEĞİŞTİRİR Mİ?

​Bu hafta cep telefonu sektörü için çok önemli bir gelişme oldu; internet devi Google kendi cep telefonu markası Pixel'i duyurdu. Şimdiye kadar Nexus markası adı altında Asus, LG gibi teknoloji şirketlerine zaten telefon ürettiren Google'ın Pixel hamlesi neden mi önemli? Çünkü akıllı telefon tarihinde ilk kez doğrudan Apple'ın iPhonu'unu rakip olarak alan bir ürünün lansmanı yapılmış oldu.

Perşembe 06 Ekim 2016 00:00
İKİNCİ PAUL DOANY DÖNEMİ

​Türkiye'nin iletişim teknolojileri vizyonunu GSM şirketlerinin belirlediğini düşünenlerdenim. Çünkü GSM şirketleri kârlılıklarını korumak ve pazarda avantajlı duruma geçmek için dünyadaki gelişmeleri yakından takip edip, Türkiye için uygulanabilir yol haritaları belirlemek zorundalar.

Perşembe 29 Eylül 2016 00:00
IPHONE 7'Yİ BEKLERKEN

Hayatının hiçbir döneminde iPhone sahibi olmamış, iPhone kullanmamış biriyim. iPhone'ların kötü telefonlar olduğunu söylersem haksızlık yapmış olurum. Birer teknoloji harikası olduğunu iddia edersem de yalan söylemiş olurum.

Perşembe 22 Eylül 2016 00:00