FUZUL GRUP YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI EYÜP AKBAL: İSTİHDAM SEFERBERLİĞİNE TAM DESTEK

Neşe BERBER 04 Mar 2017

Neşe BERBER
Tüm Yazıları
'Türkiye'nin yatırımla ve istihdamla büyümesi gerekiyor. Bunun için nasıl 2016 yılında demokrasimizi savunmak için halkımızla hep birlikte dik duruşumuzu gösterdiysek, bu yıl da ekonomik seferberlik ilan edip, yatırım yapıp, Türkiye'nin işsizlik sorununu çözmemiz gerekir' diyen Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eyüp Akbal, Biz Cumhurbaşkanımız tarafından başlatılan ekonomik seferberliği çok değerli buluyoruz. Grubumuzda bu yıl 250 kişiye istihdam oluşturmayı planlıyoruz.' dedi.

‘Türkiye’nin yatırımla ve istihdamla büyümesi gerekiyor. Bunun için nasıl 2016 yılında demokrasimizi savunmak için halkımızla hep birlikte dik duruşumuzu gösterdiysek, bu yıl da ekonomik seferberlik ilan edip, yatırım yapıp, Türkiye’nin işsizlik sorununu çözmemiz gerekir’ diyen Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eyüp Akbal, Biz Cumhurbaşkanımız tarafından başlatılan ekonomik seferberliği çok değerli buluyoruz. Grubumuzda bu yıl 250 kişiye istihdam oluşturmayı planlıyoruz.’ dedi.

Her zaman başarıyı yaptıkları olarak görüp, işlerini heyecanla yapmaya devam etmişler. Heyecanla yapılmayan hiç bir işin başarılamayacağının farkındalar.. Felsefeleri, kaliteli bir yaşam, güven ve herşeyin en iyisi olmak.. Türkiye onları otomotiv ile tanıdı.. 2000 yılından itibaren inşaat sektöründe de önemli yatırımlara imza attılar..  Başakşehir’de “Bizimevler, Kent Neriva, Kent Ariva, Olimpa AVM, Kent Evila, Olimpia Park Plus”, Kağıthane’de “ Meva Evleri”, Kartal’da “Serrapark Konutları” gibi bir çok başarılı projeyi hayata geçirdiler.. On binlerce aile onlarla ev ve işyeri sahibi oldu.. Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eyüp Akbal, YeniBirlik’e projelerini ve geleceğe dair düşüncelerini anlattı.

Yabancı yatırımlarını değerlendiri misiniz? Devam ediyor mu?

Yabancı yatırımcı hız kesmeden Türkiye’ye gelmeye devam ediyor. Aslında yabancı sermaye ürkektir, güvenli liman arar kendine. Ortadoğu ‘Arap Baharı’ serüvenini yaşamaya başlayınca Türkiye daha güvenli, öncü ve lider ülke konumundaki yerini sağlamlaştırdı.. Türkiye’ye bir vefa borcundan söz ediyorlar. Bunu sürekli dile getiriyorlar.

Zamanında birçok yatırım Ortadoğu’dan Avrupa ülkelerine, özellikle de İngiltere’ye gitmiş. Aslında bu paranın dost, kardeş ülke Türkiye’ye gitmesi gerekliydi. 2003 sonrası bu değişmeye başladı. Tatilleri için artık Türkiye öncelikli adres oldu. Bir apartmanda aynı çatı altında; Mısır, Libya, Suriye ve  Suudi Arabistanlı komşularımız var. Gayrimenkul sektörü adeta Osmanlı ruhunu tekrar yaşamaya, yaşatmaya başladı. Ben apartmana girdiğimde Ortadoğu’nun hemen her ülkesinden vatandaşları bir arada görebiliyorum. Çünkü biz aynı kültürün, coğrafyanın insanlarıyız.. Dinlerimiz aynı, en önemlisi..

Siyaset, ekonomi ile doğru orantılı olmuştur daima. Siyasette istikrar varsa, ekonomide de istikrar vardır. 2003 yılında bu yana Türkiye birçok badireler yaşadı. Sadece Türkiye değil elbette. Dünya da ekonomide zor günler geçirdi, geçirmeye de devam ediyor.. ABD tarihinin en büyük iflasını 2008 tarihinde halka duyuran Lehman Brothers oldu. Türkiye’yi teyet geçti demişti sayın cumhurbaşkanımız.. O zaman başbakandı malum.. Türkiye öncelikle IMF’ye olan borçlarını sıfırladı.. Sıfırlamak şöyle dursun, borç veren ülke konumuna geldi. Bankaların alt yapıları güçlendirdi. Dolayısıyla Türkiye cazip ülke konumuna yükseldi ve yabancı yatırımcı Türkiye’yi tercih eder oldu. İnanır mısınız, sadece Fransa’nın Türkiye’de bugün 5 bin şirketi var.  

Ortadoğu pazarına nasıl bakıyorsunuz?

Körfez ülkeleri bizim yeni pazarımız, Türkiye’ye bakışları, buradaki yatırımları, Türkiye’nin de yatırımı kolaylaştırıcı yasalar çıkarması ülkemizi cazibe merkezi haline getirdi. Türkiye jeopolitik açıdan dünyada çok önemli bir noktada. Bu da Türkiye’nin pazar erişim hareketini hızlandıran bir faktör oldu.

Konut kampanyaları.. Sektöre katkısı..

Türkiye’nin dinamiklerine güveniyorum. Daha önce de bu darbeleri gördüğü için Türkiye, ekonomik kaslarını geliştirmiştir. İnancım Türkiye’nin yaz aylarına doğru büyük bir sıçrama yaşayacağı yönünde.

Emlak Konut büyük bir kampanya düzenledi. 240 aylık bir taksit uygulaması.  Bu sektöre büyük bir rahatlama yaratacak. İnşaat sektörü Türkiye’nin büyümesinde yüzde dokuzlara varan bir sektörü. İstihdama birebir katkısı olan bir alan. Dolayısıyla sektörün daha onbeş yıl canlı olacağını biliyor olmak bizleri sevindiriyor.

Spora desteğinizi biliyoruz,  birlik beraberlik için spor desem..

Evet, sporu destekliyoruz. Fuzul Group olarak Başakşehir Spor Kulübüne 2016-2017 sezonunda resmi sponsor olduk.  Anlaşma gereğince stad isminin başına ASAF İş Ortaklığı’nın konut projesi olan ‘3. İstanbul’ adı gelecek ve stadın yeni ismi ‘3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı’ olacak. Üç sezon boyunca Medipol Başakşehir takımı formalarının arkasında da 3. İstanbul projesinin logosu yer alacak.

Birlik beraberlik ve kardeşlik açısından spor bağlayıcıdır. Haftasonları eşimizle, dostumuzla, ortaklarımızla, değer verdiğimiz dostlarımızla beraber bu birlikteliği sergiliyoruz. Aynı zamanda spor ismimizi taşıyor bir yere. Başakşehir geçen haftaya kadar birinciydi. Şimdi ikinci sıradayız. Umudumuz bu yıl Başakşehir’in birinci olması. Tabi iyi olan kazansın fakat gönlümüz Başakşehir’den yana. Onlarla  birlikte Avrupa kupasındaki maçlara da gittik. Bu çok güzel bir duygu. Sponsor çalışmalarımız devam edecek. Aslında bizim yaptığımızı bir sosyal sorumluluk projesi olarak değerlendirmek lazım. Türkiye’yi bire bir tanıtıyor. Avrupa’ya gittiğimizde de herkes tanımış oluyor. Grup olarak Başakşehir’in arkasında durmak ve bu duygu bize de büyük bir mutluluk veriyor.

İstihdam seferberliği için düşünceleriniz?.

Türkiye’nin yatırımla ve istihdamla büyümesi gerekiyor. Bunun için nasıl 2016 yılında demokrasimizi savunmak için halkımızla hep birlikte dik duruşumuzu gösterdiysek, bu yıl da ekonomik seferberlik ilan edip, yatırım yapıp, Türkiye’nin işsizlik sorununu çözmemiz gerekir. Özellikle gençlere fırsatlar sunmamız, ekonomiye katkılarını arttırmamız oldukça önemli. Biz sayın cumhurbaşkanımızın başlattığı ekonomik seferberliği çok değerli buluyoruz. Grubumuzda bu yıl 250 kişiye istihdam oluşturmayı planlıyoruz. Anadolu’da açacağımız Fuzulev Şubeleri’nde farklı şehirlerde işe alımlar yapacağız. 2023 güçlü Türkiye’si için çalışmaya, büyümeye, ülkemizin büyümesine katkı sağlamaya devam edeceğiz.

Fuzul Grup olarak projelerinizden biraz bahsedermisiniz?

‘Olimpa AVM’ BÖLGESEL ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Başakşehir'in tam kalbinde, bölgenin alışveriş ve eğlence ihtiyacını karşılamak ve ilçenin modern yüzüne katkı sağlamak amacıyla Fuzul yapı tarafından tasarlanıp 2010 senesinde bölgenin hizmetine açılan Olimpa AVM.. Türkiye'nin ilk "Bölgesel Alışveriş Merkezi" olma özelliğini taşıyor. Başakşehirli konukların her türlü beklentisinin aynı anda ve bir arada karşılandığı tesis, bölgenin ilk ve tek kompleks alışveriş ve yaşam merkezi. Olimpa AVM'de düzenli olarak organize edilen sanatçı ve çocuk etkinlikleri sayesinde, alışveriş merkezi bölge yerleşik halkının ilgi odağı ve buluşma merkezi haline gelmiş durumda. Olimpa AVM; Fast Food restoranları, 3 boyutlu sinema salonu, kafeteryaları, sinema salonları, çocuk oyun alanları, mescidi ve bir çok eğlenceli sosyal ve kültürel aktiviteleriyle, Başakşehirli seçkin misafirlerine benzersiz bir alışveriş ve eğlence deneyimi sunuyor.

VADİYAKA BAŞAKŞEHİR, BAŞAKŞEHİR’İN EN İYİ LOKASYONU

Diğer taraftan yatırımın tam ortasında bir başka projemiz.. Başakşehir’in en iyi lokasyonunda, Şehir Hastanesi, 3. Havalimanı ve Başakşehir Metro projelerinin odağında yükselen, görüş alanında Türkiye’nin en büyük botanik parkının yer aldığı, eşsiz bir yaşam Vadi Yaka Başakşehir’de dostlarımızı bekliyor.

3. İSTANBUL

Al-Zamil, Seha Yapı, Adese ve Fuzul Yapı (Asaf İş Ortaklığı) ile yaklaşık 330 bin metrekarelik inşaat alanı ile “Başakşehir’in en büyük projesi” unvanını taşıyan 3. İSTANBUL.. 3. İSTANBUL, Taksim Meydanı’nın yaklaşık iki katı büyüklüğündeki Kent Meydanı ile bölgenin sosyal buluşma merkezini oluşturacak. Bununla birlikte 3. İSTANBUL, konumuyla da birçok ayrıcalık sunuyor. Bu ayrıcalıklardan sadece iki tanesi dahi, projemizi çekim merkezi haline getirecek nitelikte. Avrupa’nın en büyük botanik parkı ve Başakşehir 3. İstanbul Vadisi, projemizin hemen yanı başında..