TERÖR ŞİDDET VE TİCARİ HACİM

Serpin ALPARSLAN 15 Nis 2016

Serpin ALPARSLAN
Tüm Yazıları
İslam İşbirliği Teşkilatı kısaca İİT, Eylül 1969 Yılında, Fas'ta kurulmuş İslam ülkelerini bir çatı altında 57 üyeden oluşan ve uluslararası hukuk tüzel kişiliğine ait bir uluslararası teşkilattır.

13.İslam İşbirliği Konferansı

İslam İşbirliği Teşkilatı kısaca İİT, Eylül 1969 Yılında, Fas’ta kurulmuş İslam ülkelerini bir çatı altında 57 üyeden oluşan ve uluslararası hukuk tüzel kişiliğine ait bir uluslararası teşkilattır. Bir tarikata bağlı Avustralyalı birinin Ağustos1969 yılında Mescid-i Aksa’ yı kundaklamayı denemesinin ardından, İslam Ülkeleri tıpkı BM gibi veya Avrupa konseyi gibi İslam ülke başkanları ile İslam Konferansı Teşkilatını kurdular. Bu teşkilatta çok önemli işbirlikleri de yapıldı. İslam Kalkınma Bankası gibi, mali ve parasal bir müessesenin kuruluşu gibi ...Ticarette, Teknolojik, Kültürel ve sosyal sorunlar adına komiteler kurdular. Bize düşen ise Stratejik, Sosyal, Güvenlik, Sanat, Kültür ve Eğitim Araştırma alanları oldu.

Neden toplandık!

Elbette “Terör, şiddet ve ticari hacim”

Bu sorunun, İslam dünyasının en büyük sorunu arasında yer aldığını ve bunun yanı sıra İslam dünyasını itibarsızlaştırmaya çalışılarak islamofobi yani, Müslümanlara karşı duyulan irrasyonel nefret, ayrımcılık, düşmanlık ve kin besleme anlamına gelen bu kelime ilk 1991 yılında 11 Eylül saldırılarıyla gündeme girmişti. Geçmişte El-Kaide tarafından başta Afganistan, Irak ve Suriye'de milyonlarca Müslümanların katledilmesi ve şimdilerde DAEŞ çok daha kanlı ve vahşi şöhretle anılarak Libya, Suriye gibi ülkelerde etkinliklerinden bahsedilmesi, Afrika’da buna benzer örgütler ile hedefleri Müslümanlara karşı organize hareketleridir. Benim bütün sitemim aslında İslam İşbirliği Teşkilatı’nadır.

Nerede!

İslam Örgütleri,

İslam İşbirliği Teşkilatı

Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği

Körfez Arap İşbirliği Konseyi

Ve daha birçok birlik, teşkilat vs…

İşte sayın “seyirciler”…

Bugüne kadar bunca milyonlarca insan katlediliyor. Küresel pazarda özellikle AB ülkelerin payı %43,5 yükselirken, Ortadoğu pazarındaki  10 trilyon dolarlık ekonomi hacmi ile 18 trilyon dolarlık ticari hacminin varlığı kimse görmezden gelemez.