MEDİNE'YE BİLE SALDIRANLAR MÜSLÜMAN OLABİLİRLER Mİ?

İlnur ÇEVİK 06 Tem 2016

İlnur ÇEVİK
Tüm Yazıları
Bayram arifesinde Medine'de Mescidi Nebevi yakınlarında bombalı saldırı yapanların Peygamberimiz Hazreti Muhammed'e bile saygılarının olmadığını ve bu insanların Müslüman olamayacağını söylemek yanlış olur mu?

Bayram arifesinde Medine'de Mescidi Nebevi yakınlarında bombalı saldırı yapanların Peygamberimiz Hazreti Muhammed’e bile saygılarının olmadığını ve bu insanların Müslüman olamayacağını söylemek yanlış olur mu? Yani Peygamberimizin yattığı caminin hemen yakınlarında bomba patlatmak cüretini gösterenlerin İslam’ın yüce değerlerini hiçe saydığı ortada… İşte bu kafa DAEŞ’i yaratan ve besleyen, El Kaideleri, Boka Haramları ortaya atan kafa.

Ve bütün bunlar neden Türkiye’nin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dünyada son ümit adası olarak ortaya çıktığının da izahı… Çünkü Türkiye ve Erdoğan ecdadının dini hassasiyetlerini yücelterek uyguluyorlar, gerçek ve katkısız İslam’ı dünyaya tanıtıyorlar ve mazlum Müslümanların ümit kaynağı oluyorlar. Bayram namazında Ankara Karşıyaka Mezarlığı'nda vaaz veren hocamız bize altını çizerek Osmanlı zamanında Medine’ye demiryolu yapılırken ecdadımızın gösterdiği hassasiyetleri anlatınca bizim bugün Erdoğan önderliğinde yaptıklarımızın ne kadar doğru olduğunu hatırladık…

Demiryolunu yapan Osmanlı işçileri tren yolu yapımı Medine’ye vardığı zaman yapımda kullanılan çekiçlere bile keçe sarıp öyle demirleri yere çakmışlar. Hatta tren Medine’ye yaklaşınca tekerleklerine keçe bağlayıp Peygamberimizi kabir hayatında rahatsız etmemeye özen göstermişler. Şu Osmanlının gösterdiği özene ve saygıya bakın bir de çapulcuların dün Medine’de patlattıkları bomba ile yaptıkları işe bakın… Bu tatsız laflarla bayramınızı zehir etmek gibi bir amacımız yok ama bu mübarek zamanda bizim başkaları ile farkımızı, İslam’ı yüceltmek görevimizi ne kadar layıkıyla yaptığımızın altını çizmek istedik. Bayramınız kutlu, mutlu ve sevgi dolu olsun.