Kesin dönüş yapan gurbetçi, et verimi yüksek yeni koyun ırkı geliştirdi Kesin dönüş yapan gurbetçi, et verimi yüksek yeni koyun ırkı geliştirdi

Troy Kıymetli Maden Ticareti A.Ş, maden analizinde şu açıklamayı yaptı:

"Altın, Fed toplantısı öncesi bir başka kritik verinin açıklanacağı haftaya yükseliş arzusuyla başlangıç yaptı. Güne 2,497 dolar/ons seviyesinden başlayan sarı maden, sakin ve yatay bir seans geçirdi. Yatırımcılar bu hafta açıklanacak ve Fed’in faiz kararına ışık tutacak enflasyon rakamlarını beklerken altın, haftanın ilk gününü 2,500 dolar/ons psikolojik seviyesinin üstüne tutunarak kapatmayı başardı. Seansı 2,506 dolar/ons seviyesinde tamamlayan sarı maden, günlük yüzde 0,4 kazancı hanesine yazdı.

Gümüş de günü yeşilde tamamladı. 27,97 dolar/ons seviyesinden günü açan beyaz maden, seansı 28,35 dolar/ons seviyesinde noktalayarak günlük yüzde 1,5 kazanç elde etti.

Platin de günü artıda kapattı. Güne 919 dolar/ons seviyesinden giriş yapan platin, 939 dolar/ons seviyesinden seansı sonlandırarak günlük yüzde 2,2 kazancı hanesine yazdı.

Paladyum ise günün en çok değer kazanan kıymetli madeni oldu. Güne 897 dolar/ons seviyesinde başlayan paladyum, seansı 934 dolar/ons seviyesinde tamamlayarak günlük yüzde 4,1 kazanç elde etti."

Kaynak: (Hibya Haber Ajansı)