Önce sağlık, sağlık ve yine sağlık

Şu hayatta en önemli olan şeyin, öncelikle beden ve ruh sağlığımız olduğunu her defasında dile getiriyorum. Özellikle de pandemiden sonra yaşadıklarımız hepimizi daha da bilinçlendirdi.

Abone Ol

Bir çoğumuz sağlığımızın kıymetini yeni yeni bilmeye başlarken, başarılı sanatçı Fulden Uras yıllardır sağlık problemleri ile uğraşıyor. Aslında dönüp baktığımızda sadece kendi sağlık problemleri de değil, onun için öncelik her zaman Kelebek Çocukları’ydı. Bugüne kadar geçirdiği birçok operasyonun ardından iki gün önce zorlu ve uzun bir ameliyata daha alındı. Sevenlerinden dua isteyip, ‘bu son olacak inanıyorum, zaten alınacak da başka bir şey kalmıyor’ demişti. Uzun bir ameliyat olacağını defalarca vurguladı.

Canım Fulden ablacığım, sen türlü türlü zorlukların karşısında dimdik durmuş harika bir kadınsın. Hatta kanatları olmayan bir melek olduğunu bile düşünüyorum. Her zaman destekçisi olduğun minik Kelebek Çocukların, bir an bile onlarsız olamadığın sokak hayvanların ve yaptığın nice iyilik, dilerim ki bu saatten sonra sana misli ile sağlık ve huzur olarak geri döner. Ve inanıyorum ki geçti bitti, kendine gelir gelmez sağlık dolu haberlerini alacağız umarım.

Artık her güne yeni bir kötü ve sarsıcı haberle başladığımızı düşünürsek gerçekten akıl sağlığımızın da değerini bilmemiz gerekiyor. Ben bir kadın olarak buradan genç kızlarımıza, kadınlarımıza, annelere ayrıca seslenmek istiyorum. Kızlar lütfen arkadaşlık yaptığınız kişileri ve ailelerini iyice araştırın her önünüze çıkıp, yüzünüze gülümseyene kanmayın. Ve ne olursa olsun okuyup dimdik ayaklarınızın üzerinde durmaktan bir an bile vazgeçmeyin. Canım kadınlar, kendinizi tehlikede hissettiğinizde lütfen korkmayın ve sesiniz çıktığı kadar avaz avaz durumunuzu herkese duyurun. Ve güzel anneler, kız olsun, erkek olsun fark etmez çocuklarınızı bir an bile gözlerinizin önünden ayırmayın. Devir bizim çocukluğumuzdaki gibi bir devir değil artık. Özellikle daha evhamlı, daha güçlü olmamız gereken bir dönem. Herkese sağlıklı bir hafta sonu diliyorum.