Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) son tahminlerine göre, ülkenin kuzey ve doğu bölgelerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor.

Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağı, diğer bölgelerde ise genellikle az bulutlu ve açık bir hava görüleceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞA DİKKAT!

Yağışların özellikle Trabzon, Rize ve Artvin'in kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın güney ve doğusu, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeyi, Karadeniz'in iç bölgeleri ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda yer yer pus ve sis bekleniyor.

81 ilde operasyon: 4 bin 40 düzensiz göçmen yakalandı 81 ilde operasyon: 4 bin 40 düzensiz göçmen yakalandı

Hava sıcaklıklarında belirgin bir değişiklik beklenmezken, sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi beklentiler arasında.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın genel olarak kuzeyli yönlerden, doğu bölgelerde ise güney ve güneybatıdan hafif, zaman zaman orta kuvvette, Doğu Anadolu'nun doğusunda ise güneybatı yönünden yer yer kuvvetli eseceği tahmin ediliyor. Rüzgarınhızı 30-60 km/s olabilir.

Marmara Bölgesi

Havanın genellikle az bulutlu ve açık olması beklenirken, kuzey kesimlerinde zamanla parçalı bulutlar görülebilir. Sabah ve gece saatlerinde, güney ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis oluşması bekleniyor.

Ege Bölgesi

Bölge genelinde havanın az bulutlu ve açık geçmesi tahmin ediliyor. İç Ege’de sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis etkili olabilir.

Akdeniz Bölgesi

Havanın az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu Bölgesi

Bölgenin büyük kısmında az bulutlu ve açık bir hava beklenirken, kuzeydoğusunda yer yer parçalı bulutlar görülebilir. Sabah ve gece saatlerinde kuzey kesimlerde pus ve sis yer yer etkili olabilir.

Karadeniz Bölgesi

Batı Karadeniz’de hava parçalı ve az bulutlu olacak, doğu kesimlerinde ise yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacak. İç kesimlerde sabah ve gece saatlerinde pus ve sis oluşabilir.

Orta ve Doğu Karadeniz’de parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenirken, Orta Karadeniz kıyıları ile Doğu Karadeniz’de aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir. Özellikle Trabzon, Rize ve Artvin’in kuzeyinde yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. İç kesimlerde sabah ve gece saatlerinde pus ve sis bekleniyor.

Doğu Anadolu Bölgesi

Havanın parçalı ve çok bulutlu olması bekleniyor. Öğle saatlerinden itibaren bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Rüzgarın, doğu bölgelerde güneybatı yönünden (Lodos) yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) eseceği tahmin ediliyor. Gece saatlerinde ise kuzey kesimlerde yer yer pus ve sis oluşması bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi

Genel olarak az bulutlu bir hava beklenirken, doğu kesimlerinde zaman zaman parçalı bulutlar görülebilir.

Editör: Haber Merkezi