Geçtiğimiz hafta sonu yüzde 47'nin üzerinde pazar payına sahip GSM operatör şirketlerinden Turkcell'in güvenli e-ticareti ve güvenli seyahat kapsamında toplantısı vardı.
Geçtiğimiz hafta sonu yüzde 47’nin üzerinde pazar payına sahip GSM operatör şirketlerinden Turkcell’in güvenli e-ticareti ve güvenli seyahat kapsamında toplantısı vardı.
Aslında toplantının ana nedeni Turkcell Platinum Alaçatı Uluslararası Balıkçılık Turnuvası dolayısıyla oradaydık.
5-8 Ekim tarihleri arasında her yıl düzenlenen 80 tekne ve 300 kişinin katıldığı bir organizasyondu.
Organizasyonun amacı ise, avlanmayı özendirirken, denizcilik prensibi olan “yakala-bırak“ anlayışıyla (henüz belli olgunluğa erişmemiş balıkları doğaya tekrar bırakarak) nesli tükenen balıkları, kısacası doğaya saygıyı pekiştiren centilmen bir yarış haline dönüştürülmüş bir organizasyondu.
Ve...
Boyumu aşan balıklar tutuldu.
Ancak Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, turnuvanın yanı sıra Turkcell olarak kendilerini “Dünyanın dijital operatörü” olarak tanıdıklarını belirterek yakın gelecekte 2 farklı hizmetlerinden bahsetti.
İşte benim ilgi alanım burada başlıyor…
Güvenli “e-ticaret” ve “güvenli seyahat”…
Müşterilerinin ihtiyaçlarına yönelik hizmet anlayışıyla ilerleyen Turkcell, güvenli e-ticaret kapsamında büyüme potansiyelinden bahsederek e-ticaretin platformunu kurgularken güvenli müşteri kabulünü ve ödemeyi sağlayarak katman yarattıklarını belirtti.
TÜSİAD’ın hazırladığı e-ticaret raporuna göre; Türkiye 46 milyon internet kullanıcısı ve yüzde 58’lik internet penetrasyonu ile dünyadaki önemli oyuncular arasında bulunuyor.
2013-2016 yılları arasında ortalama yüzde 34 büyüyen perakende e-ticaret hacmi, 2016 itibarıyla 17,5 milyar TL’lik bir hacmi oluşturuyor. Bununla birlikte Türkiye akıllı telefon penetrasyonunda yüzde 65 oranla, dünya ortalamasının üstünde bir konum gösteriyor. Yüksek akıllı telefon penetrasyonu ve mobil internet kullanımı da dikkate alındığında mobil ticaret ile birlikte e-ticaretin büyük bir ivme kazanması bekleniyor. Yine araştırmalara göre; 2016 itibarıyla ülkemizde e-ticaret işlemlerinin yüzde 19’u akıllı telefon ve tabletler üzerinden gerçekleşirken 2021’de bu oranın yüze 49’a ulaşacağı öngörülüyor.
Hayatın akışının tamamen dijital platformlara kaydığını, konuşmak ve mesajlaşmaktan müzik dinlemeye, televizyon izlemekten dergi ve gazete okumaya hatta dosyalarımızı bulut üzerinde saklamaya kadar tüm alışkanlıklarımızın online ortamlara taşındığını belirten Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, internet üzerinden yapılan ticaret hacminin son dönemde hızla arttığını ve dolayısıyla güvenli ödemenin de daha önemli hale geldiğini belirterek; "Turkcell olarak özellikle son 2,5 yıldır önemli bir dönüşümden geçiyoruz. Bu dönüşüm sürecinde, küresel çapta kullanılan ürün ve servislerimizle bugün dijital operatör haline gelmiş durumdayız. Müşterilerimiz her geçen gün daha fazla Turkcell servislerini tercih ediyor. BiP, TV+, fizy, lifebox, Dergilik ve UpCall gibi ürün ve servislerimizle neredeyse günün üçte birinde kullanıcılarımızla temas halindeyiz. Artık web siteleri ve mobil uygulamalar üzerinden kendi müşterilerine hizmet veren şirketlerin de Turkcell servislerinin deneyimlerini müşterilerine yaşatmalarını ve kendi platformlarını kısa sürede uçtan uca güvenli dijital altyapıya kavuşturmalarını sağlıyoruz" dedi.
Diğer önemli yenilik ise;
“Fulltrip platformu” ile güvenli seyahat hizmeti
Kaan Terzioğlu açıklama yaparken, Fulltrip yurt dışına rezervasyon yapan müşterilerine Piri uygulaması ile 220 binden fazla otel, 120 havayolu, 4 binden fazla kiralama ofisi, 250 farklı yere 1000’den sadece Turkcell müşterilerinin değil, diğer tüm operatör müşterilerinin de faydalanabileceğini belirtti.
Güvenli müşteri portföyüne sahip olmanın önemli avantajı ve hızlı giriş teknolojisi, 7/24 çağrı servisi ve paycell ödeme altyapısına sahip gerekli tüm altyapı ve müşteriye sahip olma avantajıyla e-ticaret ve seyahat platformu bana kalırsa geç kalınmış bir başlangıç.
Un, yağ, şeker var ama helva yoktu…
Şimdi Fulltrip ile seyahat edilecek.