Anadolu Yayıncılar Federasyonu Ankara'da bulunan merkezinde siyasetin önemli aktörlerini misafir ediyor. En son federasyon Kemal Kılıçdaroğlu'nu konuk etti. Kimisi buna katılan meslektaşlarımız için "ayak takımı" dedi. Bazıları ise 'Karşı mahalle' ya da medyası ile buluşma olarak gördü. Mesele Kılıçdaroğlu değil sadece?

Konuyu iyi anlatmak için bu federasyon neler yapıyor bakalım bir tek tek… Federasyonu, bünyesinde 320 yerel ve bölgesel radyo, televizyon, dijital medya, gazete ve dergiyi barındıran etkin bir sivil toplum kuruluşu. Federasyon “bütün yolculuklar ilk adımla başlar” diyor. Gezi olayları, 17-25 Aralık ve 15 Temmuz darbe sürecinde seçilmiş siyasi iradenin yanında yer aldılar.

15 Temmuz hain darbe girişimine karşı yerel medyayı organize ederek, meydanlardan ve stüdyolarımızdan ortak yayınlar yaptılar. Bir ay boyunca devam eden meydan nöbetlerini 7/24 canlı yayınlarla izleyiciye aktarılmasını organize ettiler. Ardından demokrasiye destek için 500 yerel medya temsilcisini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile buluşturdular. Sürekli düzenledikleri çalıştay, sempozyum, panel ve benzeri etkinliklerle özelde yerel, genelde yaygın medyanın sorunlarını gündeme getiriyorlar. Suriye’de meydana gelen vahim gelişmelerden etkilenen mülteciler için kampanyalar düzenlediler. İnsani yardım görevi ifa ettiler.

Başta Azerbaycan olmak üzere Türk Dünyasında birçok faaliyeti düzenli olarak yapıyorlar. Anadolu’nun çeşitli şehirlerinde “uyuşturucu ile mücadelede medyanın rolü” konulu sempozyumlar düzenlediler. Gerçekleştirdikleri ‘Anadolu soruyor’ isimli ortak yayın programlarıyla aziz vatanımızın birbirini tamamlayan güzelliklerini, gündemlerini ekranlara taşıdılar. 6 Şubat’ta yaşanan depremde seferber olan bir Anadolu basını var. Dezenformasyona karşı çalışmalar yaptılar.

Federasyon Filistin davasına destek amaçlı 500 gazetecinin imzaladığı ortak bir bildiri yayınladılar. Ve İstanbul’da 24 saat ortak canlı yayın ile Gazze mücadelesine destek verdiler. İşgalci İsrail devleti tarafından 103 gazetecilerin öldürülmesi nedeni ile işgali İsrail büyükelçiliği önünde basın açıklaması yapan tek basın meslek örgütü oldular. Federasyon gazeteciler yeşil pasaport talebi için yoğun çalışma yaptı. Her yıl geleneksel o Anadolu medya ödülleri düzenliyorlar.

Evet bizler Anadolu’nun ayak takımıyız. Tek bir şey yapmadık bizler 28 Şubat döneminde protesto yapan başörtülü öğrencilere ağır küfürler etmedik ve 28 Şubat bildirisine aykırı davrananları fişleyeceğini söylemedik.

“SADECE GAZETECİLİK” yaptık.