BİR YIKAMADINIZ ŞU CUMHUR İTTİFAKINI

Güngör YAVUZASLAN
Tüm Yazıları
MHP lideri, 2022'deki 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı'nda konuşmasında, "Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı tanıyınız, Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı anlayınız, Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı anlatınız aziz İstanbullular" demişti.

 

Yine Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada“Türk siyasetinde normalleşme ve yumuşama iddialarıyla Milliyetçi Hareket Partisi’ne düzenlenen siyasi operasyonlar" başlığını kullandı.

 

Peki MHP lideri neden bu açıklamayı yapma gereği gördü? 31 Mart yerel seçimlerinin ardından yaşanan gelişmelere toplumda MHP’nin bariyer olduğu algısı oluşturulmaya çalışılması ve yargılaması başlayacak bir cinayet davası ile ilgili tartışmaların Milliyetçi-Ülkücü Hareket’e yönelik itibar suikastına evrilmeye çalışılması bardağı taşıran son damla oldu ve bu açıklama geldi.

 

ŞİMDİ NE OLACAK?

 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Ülkemizi karşı karşıya olduğu tehlikelerden korumak ve geleceğe güçlü bir şekilde taşımak için kurulan Cumhur İttifakı kararlılıkla yoluna devam etmektedir" dedi.

Çelik ayrıca "Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşmak için Cumhur İttifakı olarak, ülkemizi geleceğe taşımak ve milletimize hizmet etmek noktasında güçlü siyasetlere imza atmaya devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın vurguladığı gibi bu konudaki irademiz tamdır." ifadelerini kullandı. Yani ittifak ayakta…

 

SİZ DIŞARINDAN BİZ İÇERİDEN

 

Sultan Abdülaziz döneminin önder siyasetçilerinden biri olan Keçecizade Fuat Paşa (1814 İstanbul-1868 Nice), anlatılana göre, Sultan Abdülaziz ile Paris gezisine Dışişleri Bakanı olarak katılmıştır.

Fransa İmparatoru III. Napolyon, Fuat Paşa’ya istediklerini sıralıyor:

“Süveyş Kanalı açılmalı, Girit, Osmanlılardan alınıp Yunanistan’a verilmeli, Kudüs’teki kutsal yerlerden Katoliklere ait olanların yönetimi Fransızlarda olmalı”...

İmparator adete aba altından sopa gösteriyor:

“Zaten bu sorunlar sizin için büyük bir dert... Yorgun omuzlarınızdan bunları atıp hafifleyiniz...”

Buna karşılık Fuat Paşa gülümsüyor ve hiç istifini bozmadan cevap veriyor:

“Biz hâlâ çok güçlüyüz Haşmetmeab. Tehditlere boyun eğmeyiz.”

İmparator bir kahkahadan sonra:

“Yapmayın” diyor, “Devletinizin ne kadar zayıfladığını bütün dünya biliyor.”

Yani “Lafı savaşırız ” demeye getiriyor.

Fuat Paşa’nın verdiği şu cevap tarihe geçiyor:

Haşmetmeab, siz, bendenize, başka bir devlet gösterebilir misiniz ki, üç yüz senedir, siz (yani dış devletler) dışarıdan, biz (yani hainler) içeriden devamlı tahribine direnebilmiş olsun! Evet, üç yüz senedir, siz dışarıdan, biz içeriden, Osmanlı’yı yıkamadık!”

Cumhur İttifakına dışarıdaki oyun kuruculara ile, içerideki mücadeleyi anlamayanlara duyurulur.