TÜRKIYE'DE YILIN OTOMOBILI SEÇIMINDE HEYECAN DORUKTA

Ahmet ÇELİK 10 Nis 2017

Ahmet ÇELİK
Tüm Yazıları
​Hem kurucu üyeleri, hem de halen yönetiminde bulunmaktan gurur duyduğum OGD (Otomotiv Gazetecileri Derneği) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen "Türkiye'de Yılın Otomobili" (TYO) seçimlerinde finale gelindi.

Hem kurucu üyeleri, hem de halen yönetiminde bulunmaktan gurur duyduğum OGD (Otomotiv Gazetecileri Derneği) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “Türkiye’de Yılın Otomobili” (TYO) seçimlerinde finale gelindi. 11 Nisan Salı gecesi yapılacak olan galada sonuçlar açıklanacak. Geçen hafta OGD üyeleri, kazanan otomobili belirlemek için Intercity İstanbulpark’ta bir araya geldi. Intercity İstanbulPark’ta yapılan test sürüşünde, tüm finalist otomobiller; “Tasarım, yol tutuş, ergonomi, yakıt tüketimi, emisyon oranları, güvenlik, donanım seviyesi, fiyat-değer oranı” kriterleri açısından önemli bir sınavdan geçirildi. Gün boyu süren testlerin ardından “Yılın Otomobili” seçimlerinde, ikinci raund başladı.  Her jüri üyesi 7 finalist otomobil arasından sahip olduğu 250 puanı adaylar arasında dağıttı. En fazla puan alan finalist, Türkiye'de Yılın Otomobili seçilecek. Birinci seçilen marka, “Yılın Otomobili” logosunu bir yıl boyunca basın bülteni ve reklamlarında kullanabilecek. Geçen yıl Skoda Superb modeli birinci olmuş ve Skoda tüm iletişiminde bu ifadeyi gururla kullanmıştı. Şimdi gözler Ocak 2016 – Şubat  2017 tarihleri arasında satışa sunulmuş olan 25 aday otomobil arasından Honda Civic, Mazda MX-5, Peugeot 3008, Renault Megane, Seat Ateca, Toyota C-HR ve Volvo S90 modellerinde. Biri ipi göğüsledi. Salı gecesi OGD Başkanı gazeteci Ufuk Sandık bu yılın birincisini açıklayacak. Türkiye’de Yılın Otomobili 2017,  PPG Türkiye Otomotiv Tamir Boyaları ana sponsorluğunda,  Intercity, Bridgestone ve Shell Helix Motor Yağları co-sponsorluğunda gerçekleşiyor.

AUTO SHOW İSTANBUL

Bu ay bir de İstanbul Auto Show 2017 kapılarını açıyor. Bazı markalar katılmasa da enseyi karartacak bir durum yok. Katılan markalar heyecanın ve coşkunun sürmesine destek olacaktır. Üstelik bir çoğunun bu eksikliği fırsata çevirip bu fırsatı da çok iyi değerlendireceğinden eminim. 20 Nisan’dan itibaren kapıların açacak olan otomobil fuarına ziyaretçilerin de yoğun ilgi göstereceğine inanıyorum. Ya da inanmak istiyorum da diyebilirim. 

Renault Mais’e yeni iletişim direktörü

Geçtiğimiz haftalarda bu köşede söylenti olarak yazdığım atama gerçekleşti ve  Renault Mais Kurumsal İletişim Direktörlüğü görevine Levent Kadagan atandı. Bu süreçte yazdıklarım doğru olsa da, yazıdaki ifadelerim ilgili marka ve kişileri üzmüş. Her ne kadar “Ne dediğin değil nasıl dediğin önemlidir” düsturuna genel olarak hassasiyet göstersem de zaman zaman atlayabiliyorum. Bu da onlardan biri olmuş. Neyse doğru iletişimlerle sorunu çözdük ve bence konu kapandı. Dacia lansmanında tanıştığım Levent Kadagan ile uzun bir süre sohbet etme fırsatımız oldu. Otomotiv camiasından gelmese de; gazeteci kökenli ve işi iletişim olan Levent Kadagan’ın da kısa sürede sektöre uyum sağlayacağını umuyorum.