MOODY'S'DEN 90 GÜN

Serpin ALPARSLAN 27 Tem 2016

Serpin ALPARSLAN
Tüm Yazıları
ABD Merkez Bankasının (Fed) bugün başlayacak ve iki gün sürecek temmuz toplantısına dair beklentileri değerlendiren uzmanlar, Fed'in faiz artırım kararı almasının beklenmediğini bildirdiler. Benim de kanaatim bu yönde…

ABD Merkez Bankasının (Fed) bugün başlayacak ve iki gün sürecek temmuz toplantısına dair beklentileri değerlendiren uzmanlar, Fed'in faiz artırım kararı almasının beklenmediğini bildirdiler. Benim de kanaatim bu yönde… Yılsonuna kadar işler eğer yolunda giderse belki bir faiz artışı olabilir. Küresel finansal piyasalardan etkilenmeyen hiçbir sektör yok elbette ancak, Fed başkanı Janet Yellen her zaman ihtiyatlı davranışını korumaya devam ediyor.

Başbakan yardımcısı Mehmet Şimşek’in telefon görüşmesini, geçtiğimiz hafta Moody’s ile ilgili ile ülkemizin kredi notunu değerlendirmeye aldığını bir önceki yazımda da belirtmiştim. Moody’s yaptığı açıklama ve Türkiye’nin kredi notunu 90 günlük süre içerisinde değerlendireceğini belirtmesi.. Kısaca, darbe girişimi sonrası Moody’s’in Türkiye’deki politik, siyasi ve ekonomik gelişmelere göre bir karar alacak olmasıdır.

Kısaca OHAL bitene dek izleneceğiz.

Hatırlayacaksınız, 10 Temmuz 2016 tarihinde yapılan Japonya Üst Meclis kısmı yenileme seçimlerinden, iktidar koalisyonundaki Başbakan Shinzo Abe'nin Genel Başkanlığını yaptığı Liberal Demokrat Parti (LDP)  ve koalisyonun küçük ortağı Komeito Partisi zaferle çıkmıştı. Abe hükümeti, henüz miktarı konusunda karara varılmayan mali teşvik paketinin başlıkları arasında Japonya Merkez Bankası (BOJ) ile işbirliğine de vurgu yaptığına tanık olduk dün. Yine hatırlayacaksınız, Abe hükümeti geldiğinde çok hızlı bir düşüş yaşayan Japon Yeni mali teşvik paketinin ardından ciddi bir yükseliş ile fark attı. 6 trilyon yen (58 milyar dolar) büyüklüğündeki paketin sadece 2 trilyon yenlik kısmı bu yıl ek bütçede yer alacak. Kredi garantileri de eklendiğinde, mali teşviklerin 20 trilyon yen düzeyinde olacağı tartışılıyor.