Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, Bilişim Suçları Soruşturma Bürosunca sosyal medya uygulamaları üzerinden reklam ve ilan vererek yanıltıcı paylaşımlarla yüksek kazanç vadederek ikna ettikleri vatandaşlardan 2,5 milyar lira haksız kazanç temin eden şüphelilere yönelik soruşturma başlatıldığı aktarıldı.

Mağdur olan vatandaşların şikayetçi olması üzerine yürütülen soruşturmada, para akışının adım adım izlendiği ve yapılan incelemelerde işlemler için kullanılan 23 paravan şirket tespit edildiği kaydedildi. Açıklamada, sosyal medya hesaplarında "yüksek kazanç, forex kazanç ve yatırım temsilcisi" gibi başlıklarla reklam vererek yanıltıcı paylaşımlarda bulunan şüphelilerin, buna ilgi gösteren vatandaşlara ulaşarak kendilerini yatırım uzmanı ve danışmanı şeklinde tanıttığı belirtildi.

Ayhan Bora Kaplan kararı açıklandı mı, kim ne kadar ceza aldı, hangi suçlamalardan ceza verildi? Dava detayları... Ayhan Bora Kaplan kararı açıklandı mı, kim ne kadar ceza aldı, hangi suçlamalardan ceza verildi? Dava detayları...

Vatandaşları 2,5 milyar lira dolandırdılar Şüphelilerin yatırım yapmaya ikna ettikleri vatandaşları oluşturdukları sahte finansal tablolar, risk raporları, yatırım uygulamaları belgeleriyle yaklaşık 2,5 milyar lira dolandırdığı dile getirilen açıklamada, "Şüphelilerin elde edilen parayı paravan şirketler aracılığı ile banka hesaplarını kiraya veren şüphelilere aktardıkları, devamında kripto cüzdan hesaplarına transfer ederek paranın izini kaybettirmeye çalıştıkları anlaşıldı" ifadelerine yer verildi.

Eskişehir merkezli 17 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda "Bilişim sistemlerinin araç olarak kullanılması suretiyle nitelikli dolandırıcılık" suçu kapsamında gözaltına alınan 44 şüphelinin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği kaydedildi.

Kaynak: AA