İstanbul
Parçalı az bulutlu
14°
Ara

DÜNYADA İZ BIRAKAN BAZI MODACILAR

YAYINLAMA:

Agatha Ruiz de la Prada: İspanya’nın ünlü modacısı Prada, koleksiyonlarında renkli, çocuksu, doğadan objelere sık sık yer veriyor. Modacının tasarladığı kıyafetler ve çantalar geniş bir hayran kitlesine sahip.

Christian Dior: 1905 doğumlu Fransız tasarımcı, dünyanın en büyük moda evlerinden biri olan ünlü moda evi Dior'un kurucusudur. İlk koleksiyonunu 1947'de tasarlayan Dior, ona Corolle, taç yaprakları ismini takmıştır. Gelmiş geçmiş en ünlü modacılardan biri olan Dior ölümünden sonra bile erkek ve kadın giyiminin yanısıra kozmetik modasına da yön veriyor, Dior’un ürünleri Türkiye’de ve dünyada oldukça rağbet görüyor.

Coco Chanel: Sadece moda dünyasında değil bir sinema karakteri olarak da fenomen olan Chanel, ilk dükkanını şapka üzerine açtı. Daha erkeksi duran feminenliği ön plana çıkartan Chanel dünyada bir kült halini aldı. Ayrıca ünlü modacı; moda ve giyim ile ilgili sözleri ile de meşhurdur.

Donna Karan: 1948 doğumlu, Amerikalı moda tasarımcısı, Donna Karan New York (DKNY) markasının kurucusu. Ünlü moda markalarından biri olan Donna Karan, kıyafetten kozmetik ürününe kadar geniş bir yelpazede ürün veriyor.

Jean Paul Gaultier: 1952 doğumlu Fransız moda tasarımcısı. Gaultier 2003 ile 2010 yılları arasında Hermès'in yaratıcı yönetmenliğini üstlenmiştir.

Karl Otto Lagerfeldt: 20. yüzyılın en önemli moda tasarımcılarından biri. Almanya'nın Hamburg şehrinde süt işletmesi sahibi olan bir iş adamının oğlu olarak doğdu. Moda tasarımı, oyunculuk ve fotoğrafçılık kariyerine Paris'te devam eden modacı 1980'li yılların başlarında kendine ait parfüm ve giyim eşyası üreten markasını piyasaya sürdü. Uzun kariyeri boyunca Chloé, Fendi ve Chanel gibi büyük moda evleri ile ortaklaşa çalıştı. Beyaz saçları, siyah gözlüğü ve gömleklerine eklediği çıkarılabilir uzun yakalar ile tanındı.

Lee Alexander McQueen: 1969 doğumlu İngiliz moda tasarımcısı. Genç yaşta üç kız kardeşi için elbiseler yapmaya başladı ve bir moda tasarımcısı olmak istediğine karar verdi. Carpenters Road Özel Okuluna gitti. 1996'dan 2001'e kadar John Galliano’dan sonra Givenchy'de baş tasarımcı olarak çalışmıştır. Modadaki başarıları ona dört yılın İngiliz Tasarımcısı ödülü (1996, 1997, 2001 ve 2003) ve 2003'te CFDA Yılın Uluslararası Tasarımcısı ödülünü kazandırmıştır.

Marc Jacobs: 1963 doğumlu Amerikalı tasarımcı, 1981 yılında Sanat ve Tasarım Yüksek Okulu'ndan mezun olmuştur. Ardından alanında en prestijli okullardan biri olan Parsons Tasarım Okuluna devam etmiştir. Jacobs ilk defa 1997'de Fransız moda evi Louis Vuitton'da sanat direktörlüğü yaparken dünya tarafından tanınmıştır. Marc Jacobs ve Marc by Marc Jacobs markalarının baş tasarımcısıdır.

Roberto Cavalli: 1940 doğumlu İtalyan moda tasarımcısı. Kotlara yaptığı detaylı egzotik baskılarla bilinmektedir.

Stella McCartney: İngiliz moda tasarımcısı. The Beatles'ın eski üyesi Sir Paul McCartney ile ABD'li fotoğrafçı ve hayvan hakları aktivisti Linda McCartney'nin kızıdır. McCartney, 30 Ağustos 2003'te Britanyalı yayımcı Alasdhair Willis ile evlendi. McCartney'nin dört çocuğu vardır. Son olarak Kate Winslet’ın giydiği elbiseyle adından bahsettiren İngiliz modacının tarzı oldukça kadınsı ve zarif.

Valentino Garavani: 1932 yılında İtalya'da dünyaya gelen Valentino Garavani, 1959 yılında Paris'de bir moda evi açarak, moda hayatına başladı. 1965 yılında Valentino Garavani, İtalya'da haute couture tasarımcısı olarak öne çıktı ve kendini İtalya’ya ispatlamış oldu. 1989 yılında ise ilk defa Haute Couture adlı Paris koleksiyonunu moda takipçilerine sundu. Adını taşıyan ünlü İtalyan giyim markası Valentino'nun sahibidir.

Yves Saint Laurent: 1936 yılında o dönem halen bir Fransız sömürgesi olan Cezayir'de doğdu. Laurent, 18 yaşında katıldığı yarışmayla Christian Dior'un ilgisini çekince tasarım yolculuğu da başlamış oldu. Dior markasında staj yapmaya başlayan genç Laurent, Christian Dior'un ani ölümüyle üç yıl gibi kısa bir sürede markanın baş tasarımcısı oldu. Hazırladığı ilk koleksiyonda yer verdiği kloş etek-ceket takımlarıyla herkesin dikkatini çeken 1950'lerin modasına yön veren Yves Saint Laurent ölümsüz bir isim olacağının da sinyallerini verdi. Laurent, daha sonra maskülen takımlarla, safari ceketlerle ve süveterlerle kadın giyimini bambaşka bir noktaya getirerek çığır açtı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *