KARAKTER BİR BİLGİSAYAR TERİMİ DEĞİLDİR
Koca bir devleti yöneten Cumhurbaşkanı müdahale ettiğine göre varın siz düşünün yapılan bu tür açıklamaların, yorumların ne derece zarar verdiğini.
Son 20 yılda üstümüze çöken teknolojik devrim maalesef bu tür ilgi açlığı çeken her kesimden kimi kişilerin kendilerini ön planda görmesine yol açtı. Bu niteleme ile sadece Nurettin Yıldız’ı kastetmiyorum. Ona benzer her görüşten yüzlerce insan var. Daha televizyona bile tam alışamamışken, televizyonun kitle yayıncılık kurallarını bile içimize sindirememişken, bu adamlar ve dahi kadınlar kimi zaman tepki çeken, kimi zaman ipe sapa gelmez, kimi zaman ise kavgada bile söylenmez görüşlerini kamuoyuna yansıtma şansı buldu. İşlerine geldi, söz söyleme özgürlüğünün ardına sığındılar. İşlerine gelmedi her sözü küfür ile boğmaya kalktılar.
Bu, araştırma yapmadan, bırakın bilgi sahibi olmayı bilgiyi aşağılayarak, tümüyle popülist, ayrımcı, ben merkezci, kendilerine kutsiyet atfedici yazılar yazan internet insanları ciddi tahribatlar oluşturmaya başladı. Bu kendi niteliklerini kendileri belirleyen, kendilerine astronot, siyasal bilimci, nükleer fizikçi, fal uzmanı gibi niteliklerin tümünü atfeden kişiler sorgulamadan okunan iki satır yazılarıyla yarattıkları ünlerini pek bir sevdiler.
Zannettiler ki, gerçek sosyal hayatta gösteremedikleri etkinliklerini bu alanda gösterebilecekler. Etkileyebilecekler, bir tür önder olacaklar.
Tüm marazi şeylerin dikkat çektiği gibi bunlar da ilgi çekti haliyle. Ama bu ün, karakterin sadece bir işaret anlamına geldiği internet aleminde geçerliydi. Karakterin gerçek hayattaki karşılığı başkaydı. Bunu bilemediler.