GÜLBEN ERGEN EN GÜZEL MİSAFİR
Gülben Ergen demek başarılı olmak ve insan gibi insan olmaktır . Bazı insanlar başarıyı elde eder ama insanlığını kaybeder. Gülben Ergen hem çok başarılı hem de insan gibi insan ve samimi bir ruh ve beden buluşması. Üniversite, Yüksek Lisans ve Doktora öğrencilerine duyurulur. Tez çalışması olabilir. Öğrencilere duyurulur. Azmi ve çalışkanlığı, mesleğine olan aşkı ve işte sonucu 100 üzerinden 101. Ben Gülben Ergen’de Ajda Pekkan azmi ve çalışkanlığı ve Sezen Aksu'nun yüce gönüllüğünü görüyorum. Ve nitelikli sonuç ortada ruhlara şifa olan, huzurlu ses tınısında gerçek duyguyu bu kadar ruha ve kalbe hissettiren bir yorum. Vee Gelelim Gülben Ergen’in yeni teklisine. Uzun süredir yeni şarkısı için stüdyo çalışmalarını sürdüren ve sessizliğini koruyan Gülben Ergen arka arkaya çıkardığı ve dinlenme rekorları kıran single albümlerine bir yenisini daha ekledi. Sözü Şebnem Sungur, müziği Gökhan Tepe, düzenlemesi Taşkın Sabah imzalı yeni şarkısı “En Güzel Misafir’i ile bugün tüm dijital platformlarda müzikseverlerle buluşan Gülben Ergen, Nihat Odabaşı’nın objektifine poz verdi. Gülben Ergen “En Güzel Misafir” çıktığı an itibariyle dijital platformların listelerine ilk sıradan girerek büyük bir başarıya imza atarken şarkının sözleri sosyal platformlarda bir anda paylaşılmaya başladı.
Bir bahar ayında gelebilecek en güzel misafir tabii ki GÜLBEN ERGEN.
YILDIZ HOLDİNG'TEN KONUŞAN YAZILACAK SERGİSİ
Yıldız Holding sanat koleksiyonunda yer alan ve İslam sanatının en güzel örneklerini bir araya getiren “Konuşan Yazılar” sergisi, bu yıl Ramazan ayında da Yıldız Holding’in Çamlıca’daki Sergi Salonu’nda ziyarete açık. Lütfen gidin, görün ve gezin. Sergide Bakkal Arif Efendi, Mehmet Nuri Sivasi Efendi, Mahmut Celalettin Efendi ve pek çok büyük hat sanatçısının benzersiz eserleri sanatseverlerle buluştu. Faaliyette bulunduğu coğrafyalarda sanata verdiği destekle de topluma fayda sağlayan Yıldız Holding, Çamlıca’daki Genel Merkezi’nde bulunan sergi salonunda hayata geçirdiği “Konuşan Yazılar” sergisini bu yıl Ramazan ayında da ziyarete açık tutuyor. Küratörlüğünü Mustafa Cemil Efe’nin gerçekleştirdiği Konuşan Yazılar sergisinde, aralarında muhafaza ve nazar ayetlerinin yanı sıra, dua ve niyazların işlendiği çok sayıda değerli hüsn-i hat eseri sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Çok özel ve anlamlı sergi. Lorbi Pr'ın iletişim danışmanlığında. Böyle özel anlamlı projelerin olması kültür ve sanat adına umut verici.
Sergiyle ilgili olarak Ali Ülker şu noktalara değindi.
Ali Ülker: Konuşan Yazılar ortak kültürümüze dair değerli ipuçları sunuyor
Ülkemizi derinden etkileyen deprem felaketi sonrası, bu yıl Ramazan ayını buruk bir şekilde karşıladıklarını söyleyen Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ülker, yaşanan acıların, ülke insanı olarak hepimizin derin köklerle birbirine bağlı olduğunu yeniden hatırlattığını vurguladı. Konuşan Yazılar sergisindeki eserlerin bu kültüre ilişkin mesajlar taşıdığını söyleyen Ali Ülker, “Sergideki birbirinden kıymetli eserler, geçmişte de büyük acılarla yoğrulan bu toprakların, inanç, sabır ve dayanışma geleneğine dair hepimize çok değerli ipuçları sunuyor. Üzüntülerimiz ne kadar büyük olursa olsun, ‘Allah’ın rahmetinden ümit kesmememiz’ gerektiğini bizlere hatırlatan bu köklü geleneğin izlerini sürmek isteyen herkesi Ramazan ayında Yıldız Holding Sergi Salonu’na bekliyoruz” dedi.
Konuşan Yazılar sergisi, her gün 09:00- 17:00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor.
HAFTA'NIN KİTABI
BUDİZM VE SİNİRBİLİM
DALAİ LAMA
Okumak boş zaman geçirme durumu değildir. Kitap okumak bir disiplin işidir.
Modern bilimsel iddiaları Budist dünya görüşü ışığında inceleyen ve zihin/beden sorunu üzerine belirli Budist bakış açıları ortaya koyan Budizm ve Sinirbilim 14. Dalai Lama ile bir grup sinirbilimci ve psikiyatr arasında Zihin ve Yaşam Enstitüsü tarafından düzenlenen özel bir toplantıda yapılan tartışmaları okurlara sunuyor.Her ikisi de zihnin veya bedenin gerçek doğasını keşfetmeye çalışan bambaşka disiplinler olan modern sinirbilim ve Budizm’in birbirinden öğrenecek çok şeyi var!Günümüz Budist lideri 14. Dalai Lama ile bir grup Batılı sinirbilimci ve psikiyatr arasında gerçekleştirilen sohbetlerden oluşan Budizm ve Sinirbilim Cemal Can Tarımcıoğlu tarafından dilimize çevrildi. Budizm ve Sinirbilim Destek Yayınları’ndan çıktı. Zihin, beynin fiziksel süreçlerinin geçici bir yan etkisi midir? Bilimin henüz tanımlayamadığı kadar incelikli bilinç biçimleri var mıdır? Bilinç nasıl oluşur?1989 yılında tarih beklenmedik bir şekilde 14. Dalai Lama ile bir grup sinirbilimci ve psikiyatr arasındaki özel bir toplantıya tanıklık etti. Zihin ve Yaşam Enstitüsü tarafından düzenlenen bu tartışmada Batı bilimi ve din arasında boşluk yaratan en sıkıntılı sorular ele alındı. Günümüz Budist lideri 14. Dalai Lama ile bir grup Batılı seçkin sinirbilimci ve psikiyatr arasında yapılan ve doruk noktasına ulaşan bu tartışmalar okuru karşıt düşünce alanlarında bir yolculuğa davet ediyor ve her şeyin aslında o kadar da karşıt olmayabileceğini gösteriyor. Dalai Lama, hafızadan ruhsal hastalıklara, beynin işlevlerinden algıya dek bugün halen üzerine çalışılan karanlıkta kalmış nice soruya keskin, açık fikirli yaklaşımıyla cevap vererek Batılı bilim insanlarına hem meydan okuyor hem de ilham veriyor.
GÜNÜN SÖZÜ: EN GÜZEL MİSAFİR