Merhaba sevgili okurlarım,Sosyal medya hesaplarımdan ve mail yoluyla bana ulaşarak en çok sorduğunuz sorular sıralamasına baktığımda ilk sırada Fransız Askı, ikinci sırada thulium lazer leke tedavisi hakkında olduğunu gördüm.

Bu uygulamaları daha önce sizlerle paylaştım ancak bu konular hakkında önümüzdeki haftalarda sizlerden gelen soruları yanıtlayacağım. Şu anda çok merak ettiğiniz diğer bir konu olan GRP (Kanlı Maske) hakkında bilgi vermek istedim.

Gençlik aşısının sırrı kendi kanınızda gizlidir. Düşünün bir yeriniz kesildi veya bir yeriniz kırıldı.Vücut bunu iyileştirmeye başlıyor.Bunu yapan kanımızdaki trombositlerdir. Trombositler kanı durduran,yenilenmesi sağlayan ve büyümeyi sağlayan yassı hücrelerdir. Gençlik aşısı içindede bu maddeler yer alıyor. Gençlik aşısının yapımı ; İnsandan alınan 8-10 cc kan içinde sodyumsitrat denen özel bir madde olan tüplere alınıyor ve işlem görerek içindeki işlevi olan hücrelerin yani kan hücreleri,trombositler ve büyüme hücrelerinin birbirinden ayrılması sağlanıyor. Trombositler enjektöre çekiliyor ve elde edilen bu sıvıya PRP (trombositli özel plazma)adı veriliyor. Sonrasında başka bir tüpe alınan büyüme hücreleri işlem görerek büyüme faktöründen zengin plazma elde ediyoruz. Buna da GRP (büyüme faktörlü plazma) adı veriliyor. Tüm bu çalışmaların temelinde insanın kendi kanının kullanılmasının nedeni; insanın kendi kanının uyarma etkisi olduğu için kullanılıyor. Bunların dışında kişinin şikayetine göre kişiden alınan kana kişinin şikayetini tamir edecek yapı malzemeleri ekleniyor. Örneğin kişinin şikayeti cilt lekesi, ciltte yağlanma,akne vs.. bu ve benzeri şikayetlerde kişinin kendinden alınan kanın içerisine ihtiyacına göre aminoasitler,proteinler, mineraller,vitaminler,somon dna ve kişinin ihtiyacı olan bir takım ilaçlar eklenerek mezoterapi tekniği ile cildin mezoderm tabakasına küçük çizikler atılarak kıl kadar ince iğnelerle cilde veriliyor. Kısacası kişinin kanından elde edilen bu zengin plazmaları kişinin şikayetlerine göre dahada zenginleştirerek kişiye tekrar geri verilmesi durumuna gençlik aşısı denir. GRP tekniği ergenlik çağını hemen geçmiş kişilerde uygulanmaya başlanabilir. 20-30 yaşlarda genelde akne proplemi ile gelenlere bu tedavi uygulanabilir. GRP ile sivilce lekelerinden, saç dökülme gibi sorunlara çözüm olabilir.

PRP tedavisi ve GRP tedavisinin yan etkileri ,uygulama sonrasında geçici hafif kızarıklıkların dışında bir yan etkisi yoktur.

saçlara yapılınca saç dökülmelerine çözüm oluyor, yüzdeki her bölgeye Göz altı morlukların da, boyun kırışıklıklarında en etkili yöntemdir, dekolte bölgesindeki güneş lekeleri, çatlaklar ve yaşlanmış görünümüne 3 hafta ara ile GRP tedavisi ile harika sonuçlar elde edilebilir. Eller de çok güzel sonuçlar verir. Doğumlardan sonra göbekte oluşan sarkma ve çatlaklara karşı uygulanabiliyor.

Cilde dışarıdan yapılan lazer, peeling, karbon peeling vs. gibi birçok teknik ile lekeler tedavi edilmeye çalışılıyor. Fakat unutulmamalıdır ki gençlik aşısı yapılmadan lekeler tedavi olmaz. Çünkü cilde sadece dışarıdan yapılan çalışmalar yeterli olmaz içeriden de tedavi edilmelidir. Bu nedenle cildin mezoderm tabakasına uygulanan gençlik aşısı ile en inatçı güneş lekelerden ve sivilce lekelerinden dahi kurtulmak mümkündür.

haftaya görüşmek üzere…