"Antalya Kültür Yolu Festivali" 2 Kasım'da başlayacak "Antalya Kültür Yolu Festivali" 2 Kasım'da başlayacak

Albayrak Grubu Hat Eserleri Koleksiyonu Sergisi, Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin Diyarbakır durağında sergilendi. Besmele-i Şerif Hat Eserleri Sergisi’ne Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü Selim Terzi, Albayrak Medya Satış Pazarlama Genel Müdürü Abdullah Hanönü, Albayrak Grubu Kurumsal İletişim Koordinatörü Esad Sivri, Albayrak Medya Satış Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Ziya Kadam ve hattat Sami Naddah katıldı. 12 Ekim tarihinde, Diyarbakır Ulu Cami, Yazma Eserler Kütüphanesi’nde açılışı gerçekleşen Sergi, 31 Ekim tarihine kadar ziyaretçilerini ağırlayacak. 

Ziraat Katılım Bankası’nın sponsoru olduğu Besmele-i Şerif Sergisi daha önce de Kültür Yolu Festivali’nin Şanlıurfa, Samsun, Trabzon, Van ve Erzurum duraklarına misafir olmuştu.

Hat Sergisi Diyarbakır’ın Simge Merkezinde

Albayrak Grubu’nun 10 yıldır sürdürdüğü ve her sene farklı bir konunun ele alındığı Hat Eserleri Sergisi’nde bu yılın teması “Besmele-i Şerif” oldu. Diyarbakır Ulu Cami, Yazma Eserler Kütüphanesi’nde sergilenen Albayrak Hat Eserleri Sergisi, “Besmele-i Şerif” temasında ve günümüz usta hattatlarının titiz çalışmalarıyla ortaya çıkan eserlerden oluşuyor. 

Kültür Yolu Festivali’nin Şanlıurfa, Samsun, Trabzon, Van ve Erzurum duraklarının ardından şimdi de Diyarbakır’a misafir olan sergi; Anadolu’nun en eski camilerinden biri olan ve Diyarbakır için simge merkezlerden biri olan Diyarbakır Ulu Cami, Yazma Eserler Kütüphanesi’nde ziyaretçilerini ağırladı.

Muhabir: BÜŞRA BOZOK AYTEK