Hatay’da gönüllere giren başkan Altay’a Hatay’da Fahri Doktora ünvanı Hatay’da gönüllere giren başkan Altay’a Hatay’da Fahri Doktora ünvanı

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan ve Cittaslow (Sakin Şehir) üyesi olan, tarihi evleriyle ünlü Safranbolu’da yetiştirilen ve "mucize bitki" olarak adlandırılan safranın hasat zamanı geldi. Her yıl Ağustos ayında ekimi yapılan, Ekim-Kasım aylarında 15-30 santimetre uzunluğa ulaşarak mor renkli ve hoş kokulu çiçekler açan, Safranbolu’ya ismini veren safran aynı zamanda boya, yemek, kozmetik, ilaç ve gıda gibi birçok sektörde kullanılıyor. Safranbolu Kaymakamlığı, Safranbolu Belediyesi, Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı tarafından düzenlenen aynı zamanda kentin STK, Oda ve Dernekleri tarafından desteklenen geleneksel Safran Festivali’nin 8.si 25-26-27 Ekim tarihlerinde düzenlenecek. Hazırlıkları yoğun ve uzun soluklu bir şekilde düzenlenen toplantılar sonrası Safranbolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından servis edilen 8. Safran Festivali’nin program içeriği de belli oldu. 25 Ekim’de kapılarını açacak olan festivalde sergilerden safran konulu panellere, belgesel film gösterimlerinden safranlı yemek yarışmasına, doğa yürüyüşünden konserlere kadar birçok etkinlik yer aldı. 

Safranbolu’nun sadece Türkiye’de değil, dünya çapında önemli bir kültürel ve tarihi miras olduğunu ifade eden Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse bu değerli mirası Safran Festivali aracılığıyla kutlamanın kendileri için büyük bir onur olduğunu belirtti. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan ve Cittaslow üyesi olan Safranbolu’nun, tarihi evleri, sokakları ve kültürel değerleri ile korunması ve yaşatılması gereken önemli bir kent olduğunu söyleyen Başkan Köse, "Bu yıl 8.’sini düzenlediğimiz Safran Festivali, bölgemizin en değerli simgelerinden biri olan safran bitkisini tanıtmak ve onun etrafında şekillenen kültürel etkinliklerle halkımızı bir araya getirmek için önemli bir fırsat sunuyor. Tüm vatandaşlarımızı bu eşsiz festivale davet ediyorum" dedi.

Muhabir: CÜNEYT ZEREN