Grill İstanbul kapılarını açtı

Berk MÜHÜRDAROĞLU
Tüm Yazıları
İstanbul'da bu hafta yepyeni bir festival başladı. Haydi bakalım bu festivalin içine girelim ne dersiniz. Eee buyrun o zaman.

Lezzet, müzik ve eğlencenin buluştuğu KüçükÇiftlik Park’ın yeni festivali Grill İstanbul, 1-2 Haziran’da binlerce İstanbul’luyu ağırladı. Izgara severler bu yıl ilk kez düzenlenen Grill İstanbul’da Levon Bağış, Yağız İzgül, Sidar Budak, Onur Balk gibi uzman isimlerin et seçme ve pişirmeden tadımlara, kokteyl yapımından dünya kahvelerini tanımaya farklı konularda gerçekleştirdiği atölyelere katılma ve ünlü restoranların stantlarını ziyaret etme imkânı buldular. Birbirinden lezzetli yemeklerin tadını çıkaran ziyaretçiler, düzenlenen yarışmalarda hem eğlenceli dakikalar geçirdi hem de ödüller kazandılar. Yemek ve eğlencenin, sohbet ve müziğin ızgara kokusuyla birleştiği Grill İstanbul, Cem Adrian, Yüksek Sadakat, KÖFN, Jabbar, Selin, Can Gox, Ceren Akın ve Emir Yargın’ın konserleriyle de İstanbullulara tadına doyulmaz bir festival yaşandığının şahidiyim. Kültür, sanat ve eğlencenin şehirdeki vazgeçilmez adresi KüçükÇiftlik Park’ın, barbekü kültürüne dair her şeyi ızgara tutkunların için bir araya getiren yeni yeme içme festivali Grill İstanbul, 1-2 Haziran’da ilk kez gerçekleşti. Katılımcılar Grill İstanbul’da iki gün boyunca sevdikleriyle birlikte güneşin, baharın, yeşil çimlerin, dev ızgaralarda pişen barbekü çeşitlerinin, ateş başının ve müziğin tadını doyasıya çıkarmanın yanında yepyeni keşiflere mazhar olundu.

Grill İstanbul’da yeme içme uzmanı Levon Bağış, şef Sidar Budak, miksolog Onur Balk, milyonlarca izlenen Orman Lezzetleri, şef Çağrı Burak Sağlam gibi isimler iyi et seçme ve pişirme, doğada pişirme yöntemleri, kokteyl yapımı gibi birçok konuda atölye çalışması gerçekleştirdiler. Sektöründe önde gelen ızgara eşlikçisi gıda, ev aletleri, outdoor yaşam tarzı markalarının da stantlarında yaptığı ikramlarla tadım imkanı sunduğu festival; katılımcılar, restoranlar ve sektör firmaları için bir ilk buluşma tadında geçti. 20 kişiye özel bir festival menüsü hazırlayan Yağız İzgül'ün “Şef Masası”nı sahiplendiği festivale Padre Burger, Adana İl Sınırı Ocakbaşı, Kanatçı Haydar, Elbet Steakhouse, Cantina Prime gibi restoranlar da en sevilen lezzetleriyle katıldılar. Somer Sivrioğlu’nun Efendy ve Tombik’inin, “Masterchef” öğrencilerinden Kıvanç Karadeniz’in Yirmi İstanbul’u ve Batuhan Bayır’ın Broger’iyle bir araya geldiği Grill İstanbul hem şefler, işletmeciler ve sektör önderleri hem de gastronomi meraklıları için bir buluşma noktası olmanın yanında yepyeni bir soluk getirdi. İstanbullulara tadı damaklarda kalan bir deneyim yaşatan Grill İstanbul, gastronomiye dair zengin programının yanı sıra gün boyu devam eden konserleriyle de hafta sonuna damga vurdu. İlk gününde Yüksek Sadakat, Jabbar, Can Gox ve Ceren Akın’ı ağırlayan festival, ikinci gününde ise KÖFN, Selin ve “Emir Yargın: Klas Pop” projesiyle Emir Yargın’ı konuk etti. URU organizasyonuyla, NTV’nin medya sponsorluğunda düzenlenen Grill İstanbul’un renkli programı, Cem Adrian’ın muhteşem konseriyle sona erdi. Yaşattığı lezzetli ve eğlenceli hafta sonunun yanı sıra sektörün gelişimi açısından taşıdığı önemle de fark yaratan Grill İstanbul, önümüzdeki yıl daha da geniş bir katılımla ziyaretçilerini ağırlamak için şimdiden hazırlıklarına başladı. Takipçisi olacağım.

GÜNÜN SÖZÜ: YAZ GELDİ SOKAĞA ÇIKMAK LAZIM