Vakıf Katılım web

ŞERBETİN TADI DEĞİŞİYOR

Aslı SERTDEMİR 22 Haz 2024

Aslı SERTDEMİR
Tüm Yazıları
"Kızılcık Şerbeti" muhteşem bir sezon finali yaptı. Dizinin müptezelleri yeni sezonu dört gözle bekliyor. Ve iddia ediyorum ki dizinin yeni sezonunda hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Yepyeni bir Kızılcık Şerbeti bizleri bekliyor!

Artık herkesin bildiği üzere, diziden önemli karakterler ayrıldı. Alev rolünü canlandıran Müjde Uzman, Çimen karakterini canlandıran Selin Türkmen, Umut'u canlandıran Serkan Tınmaz ve Rüzgâr'ı canlandıran Yiğit Kirazcı diziden ayrıldı. Ayrıca son sahnede intihar eden Görkem'i canlandıran Özge Özacar da Kızılcık Şerbeti’ne veda etti.

Bu ayrılıklar da dizinin yeni bir doğuşa geçtiğini ilan ediyor. Tabii ki giden karakterlerin yerine yeni karakterler geliyor. O isimler de basında, sosyal medyada bir bir konuşulmaya başladı. Çıkan haberler doğruysa, yeni karakterlerden biri Şebnem Bozoklu, diğeri ise "Kızıl Goncalar" dizisinde Affan'ı canlandıran Batuhan Yüzgüleç olacakmış. Ki Batuhan, Affan’ı çok iyi canlandırmıştı. Eminim Kızılcık Şerbeti’ne de yepyeni bir soluk getirir… Ve Nursema'nın yanına da çok yakışır. Az sabır, haftalar sonra yeni kadro ile yepyeni bir "Kızılcık Şerbeti" izleyeceğiz.

Evde neler oluyor?

"Amerikan tiyatrosunun Oscar'ları" olarak anılan Tony Ödülleri sahiplerini buldu. Angelina Jolie, "The Outsiders" ile gecede ödül sahibi oldu. Geçmişteki yazılarımın birinde, Angelina Jolie'nin bir Broadway müzikalinin yapımcılığını üstlendiğini yazmıştım. Aynı yazıda, Angelina'nın kızı Vivienne'in de aynı müzikalde asistan olarak çalıştığını belirtmiştim. "The Outsiders" adlı müzikal, S. E. Hinton'un romanından ve Francis Ford Coppola'nın filminden uyarlandı. "The Outsiders" adlı filmde Tom Cruise, Diane Lane, Rob Lowe, Patrick Swayze gibi isimler rol alıyordu. Bu müzikal sahnelendiğinden beri büyük ilgi görmüş ve Tony'den de ödülünü almış. Angelina Jolie, elini attığı her işte başarılı oluyor ve belli ki kızı Vivienne de onu adım adım takip ediyor. Bu arada Jolie evinde neler dönüyor bilinmez, ama kızları birer birer Pitt soyadından vazgeçiyor. İlk olarak Zahara, “Jolie” soyadını aldığını ilan etti. Şimdi de Vivienne Pitt soyadından vazgeçerek bir “Jolie” olduğunu ilan etti. Vallahi bu işin Aslı astarını öğrenmezsem çatlayacağım. Umarım yakında Jolie evinde olanlar ve bu soyad değişiminin nedenleri ortaya çıkar.

Gelecekteki hayır!

Oxford'un haberine göre insanlar artık haberleri takip etmiyormuş. Günaydın, insanlar uzun zamandır haberleri takip edemiyorlar; içleri kaldırmıyor. Ne yalan söyleyeyim, ben bile bir ortamda bir haber konuşulurken aval aval kalmamak için haber takibi yapıyorum. Arkamdan "Gazeteci, televizyoncu kız nasıl haberleri bilmiyor?" demesinler diye haberleri takip ediyorum, ama gördüklerim canımı çok sıkıyor, canımı yakıyor. Tamam, bunu anlayabiliyorum. Ama bir taraftan da yeni nesil haberlerden öyle uzak ki, aynı raporda TikTok'un bazı ülkelerde X'i (yani eski Twitter'ı) geçtiği söyleniyor. Yeni nesil haber izlerken yoruluyormuş, umutsuzluğa kapılıyormuş. O yüzden de artık haber takip etmiyorlarmış, koyun gibi TikTok takip izliyorlarmış. Şu genç nesilden umutla bahsedenler, acaba bu haberden sonra hala aynı umudu taşıyorlar mı?