İstanbul
Parçalı az bulutlu
14°
Ara

ŞEHİTLİK MERTEBESİ

YAYINLAMA:

İdlib'de Türk askerlerine düzenlenen hava saldırısı sonucu şehit olan Türk askerlerinin ailelerine baş sağlığı diliyor, ağır yaralı ve yaralı olan askerlere acil şifalar diliyorum. Ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti'nin başı sağ olsun. Şehitlerimizin kanının yerde kalmayacağına eminiz.

Şehâdet mertebesi, bir mü’minin bu dünyâda ulaşabileceği en son ve en ulvî makamdır. Cennetin en aşağı derecesi bile dünyânın tamâmından daha hayırlı olduğu hâlde şehît, bu makâmın ulvîliği ve cennetteki mükâfâtının büyüklüğü sebebiyle dünyâya tekrar tekrar dönüp defâlarca şehît olmayı ister. Cenâb-ı Hak şöyle buyurmaktadır:

“Eğer Allâh yolunda öldürülür ya da ölürseniz, şunu bilin ki Allâh’ın mağfireti ve rahmeti onların topladıkları bütün her şeyden daha hayırlıdır.” (Âl-i İmrân, 157)

ARTER'DE CEVDET EREK ÇALIŞMASI

Sanatçının Almanya’nın Bochum şehrindeki Turbinenhalle’de Ruhrtriennale kapsamında ilk kez 2019 yılında sergilediği, ardından Berlin’deki Hamburger Bahnoff Müzesi’nin tarihi binasında gösterilen Bergama Stereo başlıklı yapıtının devamı ve bir varyasyonu niteliğindeki bu yerleştirme, hareket noktası olarak aldığı Büyük Bergama Sunağı’nı yeniden yorumluyor.

Bergama Stereo’nun bir bölümünü içinde barındıran Bergama Stereotip hem Büyük Bergama Sunağı’nın hem de yapıtın önceki versiyonunun mirasına işaret eden bir kalıntı rolü üstleniyor. Cevdet Erek’in yapıtı, beyaz mermer kullanılarak inşa edilmiş antik sunağın yapısını soyutlayarak hoparlörler ve hoparlör kasaları da içeren bir ahşap konstrüksiyona dönüştürüyor; Gigantlar ile tanrılar arasındaki savaştan sahnelerin betimlendiği Büyük Friz’i, sergi mekânına farklı sesler yayan bir hoparlör frizi olarak yeniden yorumluyor. Bergama Stereotip, işitsel simetriye vurgu yapan “stereo” kelimesinin yerine, tekrar ve kalıplaşma düşüncesine işaret eden “stereotip” kavramına odaklanıyor. Yapıtın İstanbul’da aldığı Bergama Stereotip ismi, bir önceki versiyonun başlığını devam ettirip aynı zamanda ondan farklılaşarak eseri çevreleyen yorum katmanlarını yansıtıyor.

Küratörlüğünü Selen Ansen’in üstlendiği Bergama Stereotip, 9 Ağustos’a kadar Arter’de, Galeri 1’de ziyaret edilebilir.

CMO SUMMIT 2020

CMO Summit 2020, SAP MENA Bölge Direktörü Sammae Farooqi ve Unicorn'lara fısıldayan adam olarak tanınan Madhavan Ramanujam gibi pazarlama dünyasından çok özel konuşmacıları İstanbul'da ağırladı.

Günümüzün hızla değişen dünyasında sınırların muğlaklaşmasıyla alışılageldik stratejilerin yıkıldığı pazarlama dünyasında oyunun kurallarını yeniden yazmak üzere sektörün önde gelen yöneticileri CMO Summit 2020'de bir araya geldi.

Fortune 500 şirketlerinden start-uplara kadar pek çok müşteri ile 150'nin üzerinde büyüme ve ciro yönetimi projesi gerçekleştiren, Simon-Kucher & Partners Yönetim Kurulu üyesi, San Francisco Ofisi Yönetici Ortağı ve Asya Bölge lideri Madhavan Ramanujam "Şirketleri Bir Üst Seviyeye Taşımak, Unicorn'lardan Alınacak Dersler" konuşmasıyla Zirve'nin açılışını gerçekleştirdi.

Ardından söz alan SAP MENA Bölge Direktörü Sammar Farooqi, pazarlama yöneticilerinin deneyim odaklı ticarette yeni çağı nasıl yönetmeleri gerektiğine dair önemli tavsiyeleri ile Türk yöneticilerin yol haritalarına ışık tuttu.

Sınırları olmayan markalar

Hem fiziki sınırların hem de dijitalleşmeyle birlikte gelen klasik pazarlama stratejilerinin geçerliğini yitirdiği hayatın her alanına nüfuz eden sınırları olmayan stratejiler üzerine WPP Ülke Başkanı Demet İkiler moderatörlüğünde tartışıldı. Panelde yer alan THY Pazarlama ve Satış Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Olmuştur, Renault Mais Genel Müdür ve CEO'su Dr. Berk Çağdaş, Anadolu Efes CEO'su Can Çaka, Nestle Türkiye Satış Genel Müdürü Erdem Çakır ve Unilever, İran, Kafkasya ve Orta Asya Bölgesi Genel Müdürü Kamuran Uçar Türkiye sınırlarını aşan bir stratejiyi nasıl hayata geçirdiklerini ve global markaların Türkiye'de başarılı olmak için ne gibi pazarlama stratejileri uyguladıklarını anlattılar.

GÜNÜN SÖZÜ: AL BAYRAK DALGALANDIĞI SÜRECE BU VATAN DİMDİK AYAKTA OLACAKTIR.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *