Merhaba sevgili okurlarım, bu hafta size göz kapağı estetiği ile ilgili bilgi vermek istedim.

Göz kapağı estetiği

Özellikle 30’lu yaşlardan sonra üst göz kapağında sarkma, göz altında torbalanma ve kırışıklıklar oluşmakta olup, kişiye yorgun ve üzgün bir hava verebilirler. Yaşla birlikte kaş bölgesinde ve alında da bir düşme gözlemlenmektedir. Basit kırışıklıklar kolajen ve lazer botox ve gerekirse dolgu kullanılarak düzeltilebilmektedir. Ancak doku sarkması olduğunda ve derin kırışıklıklarda operasyon şarttır. Amaç kişinin daha genç görünmesinin sağlanmasıdır.

Estetik göz kapağı ameliyatı, sonucunun çok çarpıcı olması, iyileşme sürecinin kısa ve zorlu olmaması, kişiyi 10-15 sene önceye götürebilmesi açısından oldukça sık yapılan ve tercih edilen estetik ameliyatlardandır. Aynı anda hem alt hem de üst göz kapağı operasyonu mümkündür. Göz kapaklarında torbalanma, bazen genetik nedenlerle, bazen ilerleyen yaşla, uykusuz kalmayla, yorgunlukla oluşabilir ve göz kapaklarında oluşan bu değişiklikler, kişiyi olduğundan daha yorgun, yaşlı gösterebilir.

Üst göz kapağı estetiğin de göz kapağının katlantı çizgisi üzerinden, alt göz kapağı estetiği ise kirpiklerin 2 mm. altından kesilerek yapılmaktadır, böylece belirgin olmayan estetik ameliyat izleri de gizli kalmış olur. Göz kapağı estetik operasyonu,lokal anestezi altında yapılır. Ameliyat yaklaşık olarak 30 dk. Civarı sürer. Göz kapağı estetiği ile sarkmış üst göz kapakları kaldırılabilir, göz üstünde ve altında şişkinlik yapan torbalar alınabilir, böylece göz etrafına gençleşmiş, dinçleşmiş bir görünüm kazandırılabilir. Bu ameliyat ile hastaların daha keskin ve etkileyici bakışlara sahip olmaları sağlanır. Hastaların ortak şikayetleri olan yorgun, kızgın ya da uykulu görünümleri göz kapağı estetiği ameliyatları ile düzeltilir. Estetik göz kapağı ameliyatı sonrasında gözlerinizin etrafında ödem (şişlik) ve kızarıklık oluşabilir. 2-3. günlerde bu şişlikler yerini morluklara bırakır ve bir hafta sonraki kontrolünüzde dikişleriniz ve göz çevrenizdeki bantlar alınırken morluklar tamamen geçmiş ve neredeyse normal bir görünüme kavuşurmuş olursunuz.
Her yıl, dünyada 100 000 kadın ve erkek görüntülerini değiştirmek için göz kapaklarına estetik yaptırıyorlar.