Çeşitli sanat dallarından eserlerin yer aldığı "Filistin'in Renkleri" sergisi, Büyük Çamlıca Camii Sergi Salonu'nda İstanbullu sanatseverlerle buluştu. Gelirinin tamamı Filistin için bağışlanacak serginin açılışına sanatçılar ve sanatseverlerin yanı sıra Üsküdar Hakkı Demir Anadolu İmam Hatip Lisesi Hüsn-i Hat Bölümü öğrencileri katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte Filistin halkı ve dünya Müslümanları için dua edildi. Ardından kurdele kesilerek serginin açılışı yapıldı. Serginin küratörü, çini sanatçısı Derya Kurt, Filistin konusunda farkındalık oluşturmak istediğini belirterek, gönüllü sanatçı arkadaşlarıyla sergiyi hazırladıklarını söyledi. Şair Ahmet Arif'in "Nerede bir can ölse, oralı olur yüreğim. Olmalı zaten. Olmazsa insan olmaz yüreğim." dizelerinden ilham alarak yola çıktıklarını aktaran Kurt, "Bir ay gibi kısa bir sürede bunu yapmak çok zordu ama çok istedim, çok inandım ve arkadaşlarım da destekledi." dedi.

- "Amacımız Filistin'in unutulmaması çünkü unutulan soykırım tekrarlanır"

Zorlu PSM’de Bu Hafta; 14-20 Ekim Zorlu PSM’de Bu Hafta; 14-20 Ekim

Kurt, sergiyi özellikle 7 Ekim'in yıl dönümünde açmak istediklerinin altını çizerek, şunları kaydetti: "Karma bir sergidir. Geleneksel sanatlar, grafik, yağlı boya, sulu boya, hat ve kaligrafi gibi birçok alanda eserlerimiz var. Bursa, Sakarya ve Kütahya'nın yanı sıra ABD'den dahi sergiye eser gönderen değerli hocalarımız oldu. Bunlar çok kıymetliydi."

Kaynak: Haber Merkezi